Dreamteam ‘escaleert’ en ‘etaleert’ voetbalshow tegen Harkemase Boys (11-0)

Het dreamteam van het supertrio GHP leverde afgelopen zaterdagochtend een voetbalshow af op het hoofdveld in Opende. Slachtoffer van deze ‘show’ werd het JO15-2 team van Harkemase Boys. En dat was een aangename verrassing na de 2 recente nederlagen tegen respectievelijk Drogeham en ’t Fean 58.

Maar niet voor het dreamteam zelf want dat escaleerde, na de 1-3 nederlaag tegen ’t Fean 58, door bij coach Gerrie van Doezum aan te dringen op een ‘teamgesprek’.

Dit gesprek vond afgelopen maandagavond plaats, na de training, en in dit gesprek werd door het team aangegeven dat ze zich niet ‘lekker’ voelden in het 4-4-2 concept van het GHP trio en graag het 4-3-3 systeem zouden willen spelen.

Een ‘zucht van verlichting’ viel van de gezichten van het supertrio want na de ‘witte zakdoekjes’ van afgelopen zaterdag werd even gedacht dat het dreamteam afscheid wou nemen van het ‘super-trio’. Als potentiele opvolgers zagen ze in hun nachtmerries van de afgelopen dagen al opa Siebe en de beide Pake’s, Waldorf en Statler, als het nieuwe trio de show stelen met ‘hun’ dreamteam.

Om heel eerlijk te zijn ben ik enorm trots op onze jongens en meiden want ze hadden het lef om voor zich zelf op te komen. En gelijk hadden ze: het is HUN hobby, hun spelletje en wij, als trainers en coaches hebben alleen maar de taak om hun daar in te begeleiden en te helpen waar nodig. En dat betekend niet dat we hun moeten opleggen hoe WIJ het spelletje gespeeld willen hebben want WIJ staan niet (meer) op het veld. Ik heb dit wel eens vaker ‘georeerd’ maar voetbal is, op ons nivo, een hobby en het doel daarvan is: plezier hebben in…….

Dus ‘chappoo’ voor het dreamteam maar dat betekende wel dat ze het dan ook deze ochtend maar moesten laten zien. En niet tegen de eerste de besten want Harkemase Boys JO15-2 kwam op bezoek. Volgens de stand en uitslagen niet het sterkste team van deze competitie maar ja, het blijven wel Harrekieten hé en die zijn gewend om hun ‘mouwtjes’ op te stropen als daarom wordt gevraagd.

Maar de gasten wisten eigenlijk niet want hun die 1e helft overkwam want vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Teie de Boer ‘vlogen’ de gastheren hun links en rechts voorbij en vlogen de ballen de arme Harkemaster goalie om de ‘oren’. De ene treffer nog mooier dan de andere.

Mooiste moment van dit 1e bedrijf was de lang verwachte treffer van onze top-meid Julia Pera. Na 40 minuten spelen kon er even ‘gepauzeerd’ worden en liet het scorebord een 8-0 ruststand zien in het voordeel van de thuisclub. WOW wat een geweldig systeem: dat 4-3-3

Zeer voldaan zaten onze ‘jongens en meiden’ dan ook op het bankje te wachten op het komende magneten-bord uitleg van trainer/coach Pieter v.d. Wal maar dat bord bleef achterwege. Er was gewoon niets wat nog even ‘aangestipt’ moest worden. De limonade kon dus in alle ‘stilte’ gedronken worden en de wissels, Collin Piersma (voor Erwin de Roos) en Jerco Swieringa (voor Berend Werkman) mochten aan hun warming-up beginnen.

Een monster-score lag in het verschiet en dat moest dan gebeuren in het 2e bedrijf maar zoals wel vaker blijkt bij dergelijke ruststanden: het ging niet meer zo gemakkelijk in dat 2e bedrijf. Natuurlijk zag het GHP-trio wel wat de oorzaak was maar verander dat maar eens. De scherpte was er niet meer, men dacht met wat trucjes en een lager tempo en zonder aansluiting de gasten ook wel te kunnen ‘bespelen’. Maar dat was ‘misplaatste arrogantie’ want de Harrekieten waren uit op eerherstel en kregen daarvoor alle mogelijkheden.

Het was aan keeper Stef de Jong te danken dat de ‘heilige NUL’ werd gehouden in deze wedstrijd door meerdere keren op uitstekende wijze de counters en doelpogingen van de gasten te pareren. In de slotminuten was dan eindelijk de scherpte, focus er weer en werd de eindstand uiteindelijk op 11-0 bepaald.

Doelpuntenmakers in deze show waren Niels de Jong (5), Johan Terpstra (2), Julia Pera (2), Dani van der Wal en Martijn Sienema (beiden 1 x). Na 2 nederlagen, zonder Fiona Tjoelker eindelijk dus weer reden om te lachen (met Fiona Tjoelker) en een bevestiging dat de ‘nood-kreet’ van het team richting het super-trio op het juiste moment was afgegeven.

Maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer, zo luidt de waarschuwing van het supertrio, volgende week wacht opnieuw een thuiswedstrijd en dan moet het dreamteam opnieuw laten zien dat ze met het 4-3-3 systeem beter uit de ‘voeten’ kunnen. Slachtoffer van onze ‘dadendrang’ moet dan worden Gorredijk JO15-2.

Man van de wedstrijd zou eigenlijk goalie Stef de Jong moeten zijn maar ik kies dit keer voor het hele team omdat ik trots ben op de verantwoordelijkheid die ze gezamenlijk hebben genomen door bij ‘ons’ aan te kloppen met hun ‘hartewens’ en het getoonde spel in deze wedstrijd.

Forza DREAMTEAM

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht