JO11-2 eindigt met doelpuntenfestijn

Opende JO11-2                -              Zuidhorn JO11-4

De laatste wedstrijd van het seizoen alweer. Wat ging het snel en wat hadden we graag nog even door willen gaan.  Met de wetenschap dat er niets meer te winnen is het de bedoeling dat we gewoon lekker gaan voetballen.  Rudmer en Anne Martha hadden zich door ziekte afgemeld en daarom ging Finn van der Veen mee om ons team te versterken.

Opende had er zin in en dat was goed te merken. Er werd meteen hoog druk gezet en binnen de minuut had Levi zijn eerste goal al te pakken door middel van een afstandschot. Ook de tweede goal komt op naam van Levi doordat hij een matige uittrap van de keeper meteen binnenwerkt. Finn mag invallen en start meteen met een solo op rechts en rond fraai af. 3 - 0. De volgende goal komt op naam van Sem wanneer hij een voorzet van zijn broertje goed afrond.  De volgende aanval gaat via linkerzijde en daar staat de altijd gevaarlijke Carlijn om een voorzet van Sem binnen te schieten.  Nog voor de eerste time-out staat het al 5 - 0.

Na de time-out gaat de JO11-2 vrolijk verder met scoren. Ditmaal is het onze aanvoerder Jasper die maar eens besluit om van afstand te schieten. Met een knal vind de bal de linkerbovenhoek van de goal. Wouter is ondertussen ook opgeschoven om zijn doelpuntje mee te pikken. Met zijn kwaliteiten weet je dat een goal dan nooit lang uitblijft en al snel schiet Wouter de 7 - 0 van een ruime afstand binnen.

In de pauze is er toch enig reden voor gemor. het eerste kwart ging erg goed maar vervolgens ging het spel snel achteruit omdat iedereen graag een goaltje wou meepikken. Van positiespel was geen sprake meer. Dit moest de tweede helft beter.

De tweede helft begon dan ook beter dan de eerste helft was geëindigd.  De eerste kans komt vanuit een corner die Jasper meteen probeert binnen te schieten. De keeper houdt deze bal nog tegen maar een goed oplettende Silas scoort vervolgens wel.  Finn schiet na een fraaie actie de bal op de paal maar dan is er altijd onze goalgetter Fleur die op de goede plek staat en wederom haar goaltje meepikt. Levi schiet een mooie voorzet van Wouter binnen. Een actie van Finn eindigt wederom voor de voeten van Levi waarmee hij de elfde Peender-doelpunt maakt.  Finn rondt zijn volgende actie zelf af en maakt de 12e. Carlijn ontvangt applaus wanneer ze met een fraai afstandschot scoort. Ook de volgende goal komt op naam van Carlijn wanneer ze een voorzet van Finn knap afwerkt. Finn geeft de bal nog maar eens voor waar Levi paraat staat om de bal binnen te schieten. De 16e en laatste goal komt op naam van Wouter wanneer hij nog maar eens van afstand schiet. Geen geweldig spel vandaag maar wel een team met een goede inzet. Een waardige afsluiter van het seizoen.

Speler van de week: Finn van der Veen. Zijn drive is zowel zijn kracht als zijn manco maar altijd aantrekkelijk om naar te kijken. Met mooie acties, veel assists en twee doelpunten terecht speler van de week.

De JO11-2 heeft een geweldig seizoen gehad. Met een paar nieuwe gezichten en vernieuwde spelregels was de draai toch snel gevonden. We zijn geëindigd op een stevige 4e plek. Er werd gewonnen met ruime cijfers maar nooit verloren met grote uitslagen. Op de kampioen na hebben we de minste tegengoals geïncasseerd. Dat zegt wat over de organisatie en de kwaliteiten achterin. Elke speler heeft stappen gemaakt in zowel eigen ontwikkeling als spelinzicht. Dit is dankzij onze vrijwilligers die de (circuit-)trainingen leiden maar ook dankzij eigen inzet. Er wordt trouw getraind en er zijn weinig afmeldingen voor zowel trainingen als wedstrijden. Dat zegt veel.  Één van onze nieuwe gezichten was trainer/coach Willem Pera. Hij heeft met zijn duidelijke visie en heldere uitleg een groot aandeel in de ontwikkeling gehad.  Ook de vertrekkende coach Peter Vlastuin heeft bijna geen wedstrijd gemist en stond altijd paraat om te helpen. Er waren altijd voldoende chauffeurs voor de uitwedstrijden en ook de supportersaantallen waren groeiende. Allen dank voor jullie bijdrage en op naar een nieuw veelbelovend seizoen.

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht