JO11-2 verspeelt titelkansen

Grijpskerk JO11-2            -              Opende JO11-2

Opende 24 november, 5 uur in de ochtend.  Er brandt nog geen licht aan De Dobbe 12 maar Willem is al wel wakker. Gewekt door brandende vragen. De training van afgelopen woensdag had nou niet bepaald een sterke indruk achtergelaten. Ga ik dit noemen in mijn voorbespreking?  Hoe houdt ik ze wel scherp voor deze wedstrijd? Welke opstelling ga ik hanteren? Waarom doe ik dit? Later zal blijken dat Willem zich terecht zorgen maakte.

Het is vroeg, koud en guur wanneer we aankomen bij de velden in Grijpskerk. Er wordt geïmproviseerd met gewone kleding  en reserveshirts om de spelertjes enigszins voldoende warm aangekleed naar buiten te sturen. Na de voorbespreking (en kort aandacht voor de frikadellendeal) verlaat ons team aarzelend de kleedkamers richting de kunstgrasvelden.  Wij moeten naar het achterste veld. Voor uw beeld; het is deze dag niet mogelijk om vanaf de kantine warme koffie te overhandigen aan de leiders op het achterste veld.

8:45 het startsignaal. Grijpskerk neemt meteen de leiding en hebben snel een paar grote kansen. Ons team schrikt hiervan merkbaar en het duurt even voor de organisatie weer een beetje terug is. Mika had in de voorbespreking te horen gekregen dat hij wel wat verder uit zijn goal mocht komen wanneer we 'hoog' zouden staan. Mika had dit goed onthouden en bij een uitbraak van Grijpskerk kwam hij uit. Vlak voor de bal ging onze doelman toch twijfelen en besloot terug te gaan. Deze inschattingsfout werd afgestraft en we stonden achter. Dit kan gebeuren en meestal was de reactie dit seizoen dat we ons gingen vermannen en de tegenaanval opzochten. Hiervan was deze dag echter geen enkele sprake. De gezichtjes gingen hangen, er werd gezeurd en gemopperd en de wind hield nog maar eens flink aan.

Pauze. Koude lichaampjes met droevige gezichtjes staren naar de grond. Plastic bekers en hier een daar een stuk ontbijtkoek moeten het ontgelden. De enigste conclusie die we konden trekken was dat het aan onszelf lag. Bijkomend voordeel daarbij is dat we het dan ook zelf kunnen ombuigen. Met die wetenschap dan maar richting de tweede helft.

De eerste kansen zijn voor Opende maar onze aanvallers hebben het vizier niet op scherp. Vooral Levi heeft veel open kansen gehad maar onze goalgetter mistte menige mogelijkheid. Even later wordt toch de aansluitingstreffer gemaakt. Levi werkt een voorzet van Carlijn over de doellijn. Even later neemt Wouter een corner. Met geen verdediger in de buurt besluit Wouter de bal in te dribbelen en schiet de bal door de benen van de keeper binnen. 1 - 2. Warempel een voorsprong. We vergeten zelfs even de regen. Door met aanvallen. Anne Martha komt een aantal keren goed door maar onze voorzetten zijn hopeloos. De gladde en harde ondergrond zorgen er voor dat de passes steeds te hard zijn. Er komt geen bal aan en we komen zo ook maar niet in het spel.  Achterin is het ook onrustig. Sem schat een bal verkeerd in stapt te laat voor zijn man. Grijpskerk straft dit meteen af en scoort de 2 - 2.  Driftig op zoek naar het winnende doelpunt ontstonden er grote gaten achterin en in plaats van te scoren is het de thuisploeg die nog tweemaal het net weet te raken. Met een 4 - 2 nederlaag ,verdrietige gezichtjes en geen frikadellen verlaten we Grijpskerk weer. Iemand uit onze harde kern vatte de wedstrijd meedogenloos samen "Dit is echt de slechtste wedstrijd die ik van jullie gezien heb!" En zo was het.

Speler van de week: Anne Martha. Eigenlijk zou deze wedstrijd geen 'Speler van de week' verdienen na een collectief falen maar zouden we onze harde kern moeten nomineren die de hele wedstrijd in de kou en regen hebben gestaan en die naar een abominabele slechte wedstrijd hebben moeten kijken. Echter, Anne Martha bleef haar taak goed uitvoeren en had bij een paar goede voorzetten vast een paar goals meegepikt. Mede met het oog op haar ontwikkeling over het hele seizoen is ze alsnog terecht Speelster van de week.

SJO J.V. Oostenburg JO11-4        -              Opende JO11-2

Er was wat recht te zetten. Dat gevoel overheerste naar het debacle van een week eerder. Goed nieuws was dat Jasper weer van de partij was. Hij mocht weliswaar geen volledige wedstrijd spelen en wanneer het niet meer ging zou hij moeten stoppen. Moeder Ina stond er op dat deze voorwaarden gehanteerd zouden voordat ze toestemming verleende Jasper mee te geven. Gretig instemmend gingen de coaches akkoord.

"We willen het niet over vorige week hebben" begon Willem zijn voorbespreking.  En in die zin zat eigenlijk alles. We wisten dat we in Oostenburg een waardige tegenstander zouden treffen en dat we vandaag alleen met een optimale instelling punten konden halen.

Met Wouter als sluitpost en Jasper op wissel (* lees je mee Ina) beginnen we aan de wedstrijd. Opperste concentratie zie je op de Peender -gezichtjes en dat is aan het spel te zien. We beginnen erg sterk en de eerste kansen van de wedstrijd zijn dan ook voor Opende. Er is veel beweging en de bal wordt goed rond gespeeld. Het is genieten voor de coaches en onze trouwe supporters. Als we dit spel elke week hadden laten zien dan waren we fluitend kampioen geworden. Toch blijft de eerste treffer nog even uit. Het is juist na een aanval van Oostenburg wanneer Rudmer de bal ontfutseld, vervolgens een schitterende steekpass op Levi geeft die weer op zijn kenmerkende manier met een slidende beweging scoort. Prachtige goal!

Time-out. Alle veren en pluimen die te bedenken zijn doneren we aan de achterwerkjes van ons team. Geweldig en blijf zo spelen!

Ongeduldig aanschouwt Jasper nog steeds de wedstrijd vanaf de zijlijn (*Ina). Wel wordt het voor Willem steeds moeilijker om dit zo te laten. Jasper kent zijn blessure en weet van de afspraak maar wil maar één ding en dat is voetballen. Het is alsof je een jonge hond aan een bal laat ruiken, de bal weggooit en dan het bevel geeft "ZIT!!". Dat werkt niet.

Ondertussen laat de thuisploeg zien dat het goed kan voetballen en maakt na een fraaie aanval de gelijkmaker. Goed moment om  Jasper los te laten en wat te schuiven in de veldposities. Tot aan de pauze veranderd er niks meer aan de stand en gaan we met 1 - 1 aan de ranja.

De tweede helft begint met een doelpunt voor Oostenburg. Opende recht de rug en zoekt meteen de gelijkmaker op. Met name aan de linkerkant worden we steeds gevaarlijk. Mika komt steeds op vanuit zijn linksbackpositie met mooie passeerbewegingen en goede voorzetten. Fleur en Anne Martha kregen hierdoor goede kansen en een knap afstandschot van Carlijn werd maar ternauwernood gered door de Oostenburgse doelman. Het is Mika zelf die de welverdiende gelijkmaker maakt vanuit een afstandschot. In deze fase is er eigenlijk maar één ploeg die het verdient om te winnen. Dat voelt de ploeg en de meegereisde supporters ook. Peter Vlastuin coacht vanuit de dug-out en Johannes Wassenaar duikt op het schoeisel van Jasper wanneer hij een corner wil gaan nemen. Na het vastmaken van de veter geeft Johannes nog aan Jasper mee; "En no die bal der yn bliksem!". De voorzet gaat nog bijna via het hoofd van Mika in de goal maar een oplettende verdediger houdt tegen. We moeten opschieten want de tweede helft zal er wel bijna opzitten. Doorgaan met aanvallen. Onze backs staan op de middellijn of zelfs hoger. Kansen voor Silas, Rudmer, Fleur, Anne Martha  maar wederom geen goal. We kijken naar de scheidsrechter. Is er nog tijd voor een aanval? Schijnbaar kan de scheidsrechter ook niet leven met een gelijkspel want we mogen door.  Wederom een kans voor Mika, Carlijn en Anne Martha maar dan vind de thuisploeg een gat achter onze verdediging en breekt uit. Het eerste schot wordt nog gepareerd door onze uitstekende keeper Wouter maar in tweede instantie wordt er wel gescoord. Geheel tegen de verhouding in staan we achter. Gefrustreerd over de tegengoal en de "extra tijd" incasseren we nog in een onoplettend moment een vierde tegentreffer. Meteen volgt vervolgens het eindsignaal van de wedstrijd." Fantastisch gespeeld!" hoorden we zowel van onze eigen supporters als van het thuispubliek. Soms kun je na een verlieswedstrijd een beter gevoel over houden dan na een winstpartij.

Speler van de week: Mika Wassenaar. Mika speelde een geweldige wedstrijd. Zijn verdedigende werk is altijd al naar behoren maar nu was hij ook in aanvallend opzicht sterk aanwezig. Mooie acties, goede voorzetten en een belangrijke goal. Top!!

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht