JO11 naar knock-out fase bekertoernooi

Voor JO11 is de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen afgelopen zaterdag  met de laatste bekerwedstrijd in de poule ten einde gekomen. De coaches Spa en Klaver spraken de bekerwedstrijden aan als mooie oefenwedstrijden om weer een nieuw team te smeden.

Nog voordat de eerste training afgerond zou worden kwam er een vervelend bericht binnen. De beoogde mannetjesputter Silas Mulder had zijn arm op twee plekken gebroken. Helaas voor Silas, maar meteen bleek de teamkracht. “We moeten Silas er wel bij houden tijdens de wedstrijden kwam er vanuit de jeugd” en dus is Silas vanaf de eerste bekerwedstrijd mee als assistent van de coaches. Nog een aantal weken en dan mag Silas deze rol (gelukkig) weer verruilen met een rol in het veld.

Na twee trainingen wachtte de eerste bekerwedstrijd tegen Zuidhorn. Het was duidelijk dat het team nog weinig had samengespeeld, maar toch werden er al vele kansen gecreëerd tegen de groenhemden, waarbij de meeste jongens van Zuidhorn een kop groter waren dan de onze. Vele goede aanvallen werden op de mat gelegd,maar het afronden ging nog niet van harte. Zuidhorn benutte haar kansen wel en daardoor werd er met 2-5 verloren.

“Niks aan de hand”, aldus de coaches, want de komende week zou er wel aan het afronden gewerkt worden en dat kon mooi geëtaleerd worden tegen de volgende bekeropponent Kollum.  Het andere oranje werd vanaf het begin van de wedstrijd alle hoeken van het veld  getoond en na tweemaal 30 minuten werd de eerste overwinning genoteerd. Met maar liefst  0-13 lieten de Peendermantsjes geen spaan heel van Kollum en dus was er nog hoop op een volgende ronde in het bekertoernooi.

Doordat het team in de week die hierop volgde een “Rinus-training”  tweemaal ter uitvoering bracht (1x om te oefenen en afgelopen vrijdag voor alle Peender trainers die een Rinus-avondje hadden) werd er volop geoefend op het uitspelen van de één tegen één situatie. Dit kon afgelopen zaterdag meteen in het ‘echie’ getoond worden tegen Grijpskerk. Grijpskerk had de eerste twee bekerwedstrijden gewonnen en dus wist Opende dat het een zware tegenstander zou treffen.  Onze boys hebben zich echter al prima ontwikkeld en hierdoor walste men over Grijpskerk heen. Mooi was het om te zien dat er vele tegenstanders werden uitgespeeld en dat daarbij altijd het oog werd gehouden voor de medespelers om de bal over te spelen. Zo werden er vele doelpunten gemaakt en kon er een sprankelende 11-3 overwinning worden genoteerd.

Daarna bleef het nog even spannend of Opende door zou bekeren, want Zuidhorn had nog een kans om op doelsaldo ons te passeren. Dit bleek echter een onmogelijke opgave voor Zuidhorn en daardoor kwam rond het middaguur het bericht dat de Peendermantjes zich geplaatst hebben voor de volgende bekerronde.

Hierbij hebben alle Peender veldspelers reeds het net gevonden. David Graansma, Ruben Spa, Milan Klaver, Julian Steensma, Hendrik Vlastuin en Remco Lap laten hierbij zien dat ze allen kunnen scoren en Jurre de Bruin maakt dit mogelijk door op doel vele reddingen te verrichten en met goede verre uittrappen de spelers in stelling te brengen.

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht