JO15-1 verrassend onderuit tegen Gorredijk JO15-2 (1-2)

Na de voetbalshow van vorige week, 11-0 tegen Harkemase Boys, moest het dreamteam van het supertrio GHP deze ochtend al vroeg uit de veren voor de thuiswedstrijd tegen Gorredijk JO15-2. Destijds werd de uitwedstrijd tegen dit team met 0-5 gewonnen en dus optimistische gezichten bij aanvang van deze wedstrijd.

Maar het zou geen gemakkelijk potje worden zo werd al snel duidelijk. Fysiek bleken de gasten flink ‘uit de kluiten gewassen’ te zijn en laat dat nu juist de ‘achilleshiel’ van het dreamteam zijn. Toen de gasten ook nog eens na zo’n 10 minuten op een 0-1 voorsprong kwamen na een perfect uitgevoerde counter pakten ‘donkere wolken’ zich samen boven sportpark ‘de Olde Wierden’.

De koppies gingen echter niet ‘hangen’ en het initiatief lag ook duidelijk bij de thuisclub maar de laatste zo belangrijke ‘passjes’ kwamen net niet aan waardoor er vooral voorin geen ‘deuk’ in die taaie defensie van de gastheren geschopt kon worden.

De achterhoede moest onder aanvoering van Dani van der Wal daarentegen enorm alert zijn op de counters van de Gorredijksters die met lange halen zo nu en dan ineens het hele veld overstaken. Gelukkig was vandaag Stef de Jong weer in ‘bloedvorm’ en wist verder onheil te voorkomen door uitstekende keeperswerk.

Vlak voor het rustsignaal werd dan eindelijk de ‘gelijkmaker’ geproduceerd toen Martijn Sienema de bal in een ‘scrimmage’ voor het vijandelijke doel de ‘trekker’ doeltreffend wist over te halen (1-1). Een verdiende gelijkmaker op dat moment en ook lekker moment om even het kleedhok op te zoeken voor een bakje limo en magneetbord instructies.

Trainer/coach Pieter van der Wal was duidelijk in zijn instructies: het moet anders, het veld moet kleiner gehouden worden, de voorwaartsen moeten positioneel net iets anders gaan staan en als we dan blijven voetballen gaat dit resultaat op leveren. Peuleschilletje zou je toch zeggen ?

De 2e helft leek echter een kopie van het 1e bedrijf te gaan worden. Initiatief aan de thuisclub, levensgevaarlijke counters van de gastheren. En opnieuw bleek de 10e minuut de thuisclub ‘fataal’ te zijn toen uit zo’n counter de bal op miraculeuze wijze in de linkerbovenhoek, buiten bereik van de kansloze Stef de Jong, verdween (1-2). En dat was opnieuw een fikse tik op de neus van de thuisclub.

Andermaal moest de jacht op de gelijkmaker ingezet worden en het beeld van de 1e helft herhaalde zich: de thuisclub zoekend naar een gaatje in die taaie verdediging waar de gasten middels de counter loerden op de ‘genadeklap’.

Ondanks de dappere pogingen van Martijn Sienema c.s. zou het vandaag echter niet gaan lukken. Geen greintje geluk, passjes die steeds net niet aan kwamen en een tegenstander die maar niet ‘mee’ wilde werken aan de Peender-drive om deze wedstrijd alsnog winnend af te sluiten.

Het bleef dus bij een 1-2 nederlaag in een verder wel sportieve en spannende wedstrijd. Maar opnieuw kwamen we vandaag fysiek net iets te kort om deze wedstrijd in ons voordeel te kunnen beslissen. Is dat een ramp ? Nee, natuurlijk niet. Als je met zijn allen 100% hebt gegeven en je dan uiteindelijk net te kort komt dan is het gewoon ‘slikken’ en de gasten feliciteren. Dat is namelijk ook voetbal.

Het hele team heeft zijn best gedaan om de winst vandaag binnen te halen maar ik heb maar 1 speler gezien waarvan ik vond dat die er met kop-en-schouder boven uitstak en daarom een week lang met de titel 'mannin van de wedstrijd" mag rondlopen dat was deze ochtend: Julia Pera.

Enorm sterk aan de bal, constant het zicht op waar de ruimte lag en amper balverlies. Eigenlijk was zij de enige die liet zien hoe je dit soort tegenstanders moet uitspelen. En misschien lag daar wel het manco deze ochtend: ze was namelijk de ‘enige’.

Maar niet getreurd volgende week weer de kans op ‘eerherstel’ in een uitwedstrijd tegen TFS.

Forza Peenders

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht