Opende JO19-1 is goed begonnen aan het nieuwe seizoen!!!

Het seizoen is inmiddels al weer een paar weken aan de gang, hoogste tijd dus voor wat berichtgeving rondom de nieuwe lichting van de Peender JO19.

Succesvolle beker campagne…

Met oog op de serie poule wedstrijden in de beker was de eerste training al midden in de vakantie periode gepland zodat de boys maar zo fris mogelijk aan de start konden staan. De 1e wedstrijd mocht thuis op eigen sportpark gespeeld worden tegen Waskemeer JO19-1. Bij de tegenstander was de vakantie periode zeker nog niet volledig verteerd, want zij kwamen maar met 10 man naar de Peender velden. De Peenders hielden daar geen rekening mee en beslisten het potje al ver voor de rust. Uiteindelijk kon er afgesloten worden met een 9 – 0 eindstand.

Volgend slachtoffer van de Peender dadendrang moest worden de JO19-4 van Drachtster Boys. In het eerste deel van de wedstrijd was er geen vuiltje aan de lucht voor de Peenders, een voorsprong die eigenlijk veel groter had moeten zijn gezien de vele kansen. De kort voor rust opgelopen tegentreffer deed in de 2e helft het duel kantelen. Uiteindelijk werd er op het tandvlees een moeizame 3 – 3 uit het vuur gesleept. De laatste en beslissende punten om door te gaan naar de knock out fase moesten dan gehaald worden tegen WTTC JO19-1. Met over en weer wat mogelijkheden kwam men ook hier niet verder dan een gelijke stand, 1 – 1. Algemene verwachting was dat dit niet voldoende zou zijn, maar door de onverwachte winst van Waskemeer zijn het toch de Peenders die zich scharen bij de laatste 64 deelnemers in de beker.

Flitsende competitie start…

Vanwege het Drogehamster bloemencorso was de start van de competitie met een weekje verplaatst. Nadeel een vrij weekend, maar voordeel dat er nu op eigen veld gestart kon worden.

De tegenstand kwam vandaag van de combinatie WTOC / Oostergo. Zij gingen vorige week hard met 4 – 0 onderuit en waren erg gebrand op een beter resultaat. Waar de Peenders domineerden, waren het de gasten die brutaal de leiding pakten. Na een snelle uitbraak wisten zij hun eerste kans direct te benutten en moest de achtervolging dus ingezet worden. Het was niet lang wachten op Peender antwoord en al snel liep Eise zijn 1e goal van de dag binnen. Al heel snel daarna bracht Roan de Peenders aan de leiding en deze mokerslag hebben de gasten niet meer kunnen verwerken. Nog voor het rust signaal werd de marge vergroot en kon de break opgezocht worden met een 5 – 1 voorsprong.

Met deze ruime voorsprong was de 2e helft een formaliteit en kwamen er nog 3 streepjes in het boekje van de uitstekend fluitende Harold Smit. Met een 7 – 2 overwinning kunnen we gerust zeggen dat de boys goed zijn begonnen aan de competitie.

Team in opbouw…

De Peender JO19 selectie bestaat dit seizoen uit diverse leeftijden die min of meer voor het eerst met elkaar samen spelen. Dit zal nog enige gewenning benodigd zijn, maar je ziet daar langzaamaan groei in en ook in het voetbal zien we steeds meer dingen terug. Bij de technische staf heerst dan ook best wel enige tevredenheid over de eerste weken, maar vanuit de “har(ry)de kern” kwam het eerste waarschuwende appje al weer binnen:

“He boeke, kest wol mei een gelokje troch weaze yn beker en no winne, mar dat is gjin garansje tot oan de krystdagen ta hjer… Wol eefkes mei beide poatsjes op de grun bliuwe…”

Ook komende zaterdag is sportpark Olde Wierden weer het strijdtoneel voor de Peenders. Dan komen de lokale helden van Be Quick Dokkum JO19-3 richting de Peen en zal de goede start een passend vervolg moeten worden gegeven!!!

Forza Peendermontsjes!!!!
“De Peendergoal(s) werden vandaag over de lijn gewerkt” door: Eise Drent (5x) en Roan Alssema (2x)

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht