Opende JO19-1 trekt goede lijn door!!!

Vandaag stond speelronde 2 op het programma en dit betekende voor de equipe van “de twee J’s” een thuiswedstrijd tegen Be Quick Dokkum JO19-3. De Peenders kennen tot dusverre een leuke seizoenstart en in de laatste wedstrijd van “blok 1” moest dat dan uiteraard nog even door gezet worden.

 

Goed begin is het halve werk…

Zoals het een goed gastheer betaamt, werd de aftrap gegund aan de gasten. Na het heroveren van de bal was er al snel een reuzenkans voor de Peenders, maar oog in oog met de keeper werd het net niet gevonden. En eigenlijk was dat het verhaal van de 1e helft. Qua voetbal lieten de heren zien dat ze elkaar inmiddels redelijk kunnen vinden en wisten meer dan genoeg fraaie kansen te creeren. Alleen het afmaken van deze kansen was het probleem deze ochtend. Meerdere malen sta je als coach al met de handen in de lucht voor een treffer, maar telkens weer te vroeg gejuicht…

 

Even was er sprake van, met name bij de coach van de thuisploeg dan, dat de bal die op of voor de doellijn werd weggehaald wel degelijk in zijn geheel over de lijn was. Echter was het de sterk fluitende Harold Smit die zonder VAR inmenging kon zien dat dit niet het geval was. Zodoende moest de kleedkamer opgezocht worden met een bloedeloze 0 – 0 tussenstand.

 

Puntjes op de “i” en doorrrr…

Gedurende de thee- en koffie break werd er nog even na gesproken over het spel van in de 1e helft. “Qua veldspel niks mis mee, kansen komen weer en dan wel graag afmaken” was de boodschap voor de 2e helft.

 

Kort na de hervatting was het “de senior” van onze ploeg die de Peenders op voorsprong bracht en niet veel later lag de 2 – 0 ook al in het mandje. Waar de verwachting was dat de ploeg zou door drukken en de score verder zou opvoeren, gebeurde het tegenovergestelde. Het tempo ging naar beneden en zodoende wist Be Quick ook weer een paar maal kansrijk te worden. De gasten wisten de marge te verkleinen en brachten daarmee de spanning toch even weer terug. Maar verder liet men het niet komen en in de slotfase werd er nog 2x doeltreffend afgerond zodat er uiteindelijk toch weer een keurige 4 – 1 eindstand op het formulier ingevuld kan worden.

 

Tot in november…

Ondanks dat er vandaag weer 3 punten werden binnen gehaald, blijft het afmaken van de kansen toch wel een punt van aandacht. Dit werd ook nog even aangestipt vanuit de “har(ry)de kern” getuige onderstaand app bericht:

 

“He knaapke, swargje wol dast scoren bliuwst as coach, want oars kest echt wol wyberje…”

 

“Blok 2” van het seizoen gaat nu van start bestaande uit 3 competitie wedstrijden en een midweeks beker programma. Al deze potjes worden gespeeld buiten de Peender dorpsgrenzen, te beginnen komende zaterdag. Dan wordt er afgetrapt, om 16.45 uur lokale tijd, in Leeuwarden waar we dan te gast zijn bij Blauw Wit ’34 JO19-3

Forza Peendermontsjes!!!!
“De Peendergoal(s) werden vandaag over de lijn gewerkt” door: Roan Alssema (2x), Marnik van der Meer (1x) en Eise Drent (1x)

 

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht