Opende sluit zonnige zaterdag af met 2-0 winst

. Waar een maand geleden de wedstrijd nog werd afgelast wegens een nat veld, daar was hetzelfde veld nu kurkdroog. De scheidsrechter besloot, gelet op de temperatuur, zelfs twee drinkpauze in te gelasten.

Opende liet de eerste kans noteren, waarbij Daan Vlastuin de keeper testte. In de eerste helft bleken de beide rood-witte formaties aan elkaar gewaagd. Een doelpunt van RWF werd hierbij terecht door de scheidsrechter afgekeurd wegens het hinderen van doelman Jarnick Gjaltema.

Volgens de geleerden zou de wedstrijd gewonnen worden door het team wat als eerste zou scoren. Gelukkig voor Opende was dit aan hun besteed.

Een bal die achter leek te zijn geweest werd door Arnold Oosterbaan voorgebracht en door Jarno Westerhof tegen de touwen gewerkt. Daarna probeerde RWF wel de gelijkmaker te produceren maar verder dan een aantal scrimmages kwam men niet.

Op aangeven van Wijnand Willemsen wist Siemon Kuperus het duel zelfs nog vroegtijdig te beslissen (2-0).

Voor Opende kon het feest losbarsten, waarbij Peter van Dekken met een vrolijke noot de warme zaterdagmiddag afsloot.

Opende heeft nu eerst een week vrij alvorens er op 4 mei wordt aangetreden voor de volgende derby. Dan zal ASC te gast zijn op het fraaie thuiscomplex van de Peender formatie.

 

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht