Peender voetbal in de lift

Voor vv Opende wacht weer een nieuw voetbalseizoen. Een seizoen waarin wederom alle oude jeugdklasses worden ingevuld en waarbij ook het seniorenvoetbal in de lift zit. De hoofdmacht start dit jaar in de mooie ‘Friese’ vierde klasse. Hierbij zijn bij Opende vier a-junioren doorgestroomd naar de hoofdmacht.  Hiermee is de breedte van de selectie versterkt en ook elders is de Peender organisatie versterkt.

Keeperstrainer: Zo is er dit jaar een keeperstrainer aangetrokken. In de persoon van Gerben Huitema. Gerben heeft zijn roots als keeper verdiend en is naast keeperstrainer ook hoofdtrainer van zondagtweedeklasser vv Oerterp.

Op donderdagavond is Gerben op het trainingsveld van vv Opende te vinden. Van half 6 tot half 7 neemt hij de jongste jeugd onder handen. Daarna een uur lang de oudere jeugd en van half 8 tot half 9 de senioren +oudste jeugd.

Met de toevoeging van een keeperstrainer is de volgende stap gezet in een bloeiende organisatie. Bestuur en vereniging zijn dan ook uiterst in hun nopjes met deze toevoeging aan het trainersarsenaal.

Train de trainer/coach: Opende is op vrijdag 13 september gestart  aan het door de KNVB ondersteunde traject van ‘train de trainer/coach’.

Samen met de KNVB wordt een programma op maat aangeboden, waarbij de rol van de trainer/coach centraal staat.

Het vanuit het jeugdbestuur genomen initiatief wordt ondersteund vanuit het hoofdbestuur. Ook op dit front hoopt Opende een volgende stap te zetten in de ontwikkeling van al haar voetballers/trainers en coaches.

Opmars in oud-senioren-voetbal: Naast dat er drie herenteams en één damesteam uit komt in de competitie zullen er dit jaar ook weer vier oud-senioren-teams de weide betreden. De dames  30+ , heren 35 +(twee teams) en heren 45+ komen voor de winter viermaal in actie en ook na de winter zal er dit aantal toernooitjes worden gespeeld.

Door de gehele vereniging zien we dat het meisjesvoetbal ook zijn aantrekkingskracht houdt. Zo laten bij de kaboutertjes wekelijks drie meisjes haar kunsten zien en komen ook in de overige teams meiden uit. Opende heeft een mooie traditie in het vrouwenvoetbal en was één van de eerste verenigingen in het Westerkwartier die een damesteam op de benen bracht.

Kortom: De toekomst voor Opende ziet er mooi uit en aan deze toekomst wordt hard gewerkt!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht