Peender voetbalbolwerk blijft groeien

Nadat eerder al gemeld kon worden dat het eerste elftal een verjongingskuur heeft doorgemaakt en dat er voor alle keepers een keeperstrainer is aangetrokken zien we de afgelopen maanden een explosieve groei in aanwas in de onderbouw.

 

Als voorbeeld:  Aan het begin van het seizoen waren er 4 jeugdigen actief in de kabouterleeftijd (4 – 7 jaar), inmiddels trainen er ieder week tussen de 14 en 16 kinderen in deze leeftijdscategorie. Ook is er één kabouterteam ingeschreven voor KNVB wedstrijdjes. Begin november hebben zij hun eerste wedstrijdjes gespeeld en op 16 november heeft het eerste toernooi in Opende plaatsgevonden. Wat opvalt is dat er bij de jongste categorie veel meisjes zijn ingeschreven. We zijn daar ontzettend blij mee.

 

Natuurlijk zorgt de explosieve groei ook voor een groei van vrijwilligers. Gelukkig zijn er drie trainers bereid gevonden om de training vrijwillig op zich te nemen. Met 16 kinderen is het passen en meten, maar het plezier spat er van af op de training.

 

Verder zien we binnen de vereniging een explosieve groei van het aantal sponsoren. Het aantal bordsponsoren is in het afgelopen jaar met een veertigtal toegenomen en ook de stap richting een nieuw pakket voor subsponsoren heeft inmiddels een zestal bedrijven opgeleverd die zich meerjarig aan de club hebben verbonden. De vrijwilligers van de sponsorcommissie zijn maar wat blij om hun inspanning terug te zien in bedrijven die zich aan de club willen verbinden.

 

Doordat het sponsoraantal groeiende blijft kan de club de contributie laag houden. Een rondje langs de Peender clubs laat zien dat de voetbalvereniging de laagste contributie int van alle verenigingen. We zijn hier enorm trots op en dat is onder de voetbalverenigingen niet anders. Opende is in de wijde omtrek de club die erin slaagt om de laagste contributie te vragen. Dit zou ook weer niet lukken zonder alle vrijwilligers die de club rijk is.

 

Van barvrijwilligers tot lijnentrekkers, jeugdtrainers/jeugdleiders en alle overige vrijwilligers, allemaal steunen ze de club. Natuurlijk is het passen en meten en is het op drukke speeldagen op “Sportpark de Olde Wierden” een heel gepuzzel om alle wedstrijden ook met spelbegeleiders/scheidsrechters te vullen. Mocht je je ook willen inzetten voor deze bloeiende vereniging, laat het dan weten aan het jeugd- en hoofdbestuur.

 

Om ook op de toekomst voorbereid te zijn heeft het jeugdbestuur in samenwerking met de KNVB een traject van train de trainer /  leider opgezet. Een zestiental vrijwilligers trekt hierbij samen op en legt de te volgen route voor de komende jaren vast.

 

Hierbij kan Opende naast een brede buitenaccommodatie in de wintertijd ook terecht in Sporhal De Veste. De jeugd kan daardoor in de winterstop ook blijven trainen en hun favoriete spelletje weersonafhankelijk blijven uitoefenen. 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht