V en V’68 doeltreffender dan Opende


In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen heeft Opende wederom niet weten te winnen. Het geplaagde opende mistte maar liefst vijf basisspelers door (langdurige) blessures. Daar staat tegenover dat De gestopte Maik Nitschkowsky en Cato de Boer de voetbalschoenen weer uit het vet hebben gehaald.

Maik starte verdienstelijk in de basis en Cato mocht nog twintig minuten invallen. Bij Opende startte Edwin Elzinga ten faveure van Daan Vlastuin is de basis.

In een wedstrijd waarin beide partijen aan elkaar gewaagd waren kwam de eerste mogelijkheid op naam van Opende. Jarno Westerhof liet iedereen zijn hielen zien, maar in de passing kon de keeper net tussen hem en Patrick Pot komen.

Berend Wijmenga was veel doeltreffender. Nadat hij de bal rond randje zestien meter kreeg aangespeeld wist hij zuiver raak te schieten.

In de tweede helft probeerde Opende het wel, maar verder dan een afstandsschot van Edwin Elzinga op de lat kwam het niet. Toen ook meerdere vrije trappen niet tot het gewenste resultaat leiden, was het Joeke de Vries die aan de overkant liet zien dat hij dit kunstje perfect beheerst.

Opende verloor dan ook met 0-2. Volgende week wacht in Kollumerzwaag Friese Boys.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht