Peender pake,s op dreef.

De pake,s mochten deze avond op het eigen sportpark hun kunsten vertonen en omdat de eerste ronde ietwat teleurstellend was verlopen ( 2verloren 1gelijk) heeft de technische staf er een aantal versterkingen bijgehaald. Met enige jaloezie werd er door de pake,s gekeken naar het weelderige bos haar van nieuwe aankoop Gezienus BRON. (De meeste pake,s zijn nl kaal). Argwanenend werd er gekeken naar aankoop nr 2 te weten Jan Visser. Wat vjar Montsje is dot?? Kist der wol wat mei coach??? Werd er geroepen. Natuurlijk werd hier niet op gereageerd want wie twijfelt er nu aan het aankoopbeleid van KKK. Zoals gebruikelijk bij de pake,s zullen ook deze heren terzijnertijd een geschikte roepnaam krijgen maar bij het ter perse gaan van dit bericht was dit nog niet bekend. Wel werd Harm Vd veen omgedoopt tot vuurvliegje dus die staat vanaf nu in de boeken. Genoeg gekletst nu. WE MATTE BOLLJE.
Pompke stelt voor om in ieder geval deze avond met een soort van systeem te gaan ballen in plaats van het ons zo bekende kip zonder kop voetbal. Al mopperend werd hier dan maar gehoor aan gegeven en systeem 1 2 3 1 was geboren. TWAA MON ACHTERIEN. TREIE MON OPPE MIDDEN. IEN AANSPIELPUNT VJAR IEN.
Wedstrijd 1was tegen “angsgegner” Grijpskerk. Een zeer technisch en vooral gedreven ploegje. Al snel bleek dat dit weer een moeilijk te nemen horde was. Het was aan Kees blunder te danken dat we niet werden afgedroogd want hij ranselde werkelijk alles wat maar enigszins richting doel ging eruit. Toch vond Grijpskerk een gaatje. 0-1. DOT IS NOG NET IENS SA GEK JER SJIN DIZZE PLOEG werd er gezegd. Dan een slim genomen vrije bal van uus Wiep(vd Velde) die prima werd binnengetikt door uus pompke.(1959). It Sil tog net. Liekspielje sjin griepskerk? Helaas konden we de golf van aanvallen niet allemaal afweren en werd er met 2-1 verloren.
Wedstrijd nr 2. OKVC. Ook een lastige tegenstander zoals bleek in een eerdere ontmoeting.
Maar al snel werd duidelijk dat dit wel eens mee kon vallen want ze hadden namelijk geen wissels. OOOOOOOOHHHHHHHHH don matte we ze wol ha kinne. Inmiddels was al wel duidelijk geworden dat de nieuwe aankopen zeker mogen worden gezien als versterkingen(maar dat is logisch natuurlijk) en er werd dan ook met meer vertrouwen gevoetbald. Toch was het OKVC dat als eerste wist te scoren. 0-1. Ai. It Sil toch net. Echter in slechts 7minuten werd dit door pake,s omgezet in een 3-1 winst. Met enkele prachtige doelpunten. Uus vuurvliegje 1 en uus wiep 2. (Volgens mie).
Wedstrijd 3. Ja serieus 3 wedstrijden vjar de pake,s.
Helaas moest ik zelf fluiten op veld 2 dus heb ik dit niet kunnen volgen.
De hoogtepunten heb ik doorgekregen van de heren die met pijntjes aan de kant stonden.
Deze wedstrijd was tegen Grootegast. Hoogtepunt 1. Uus Gerrut poort Sien broer.
Hoogtepunten 2 3 en 4. Opnieuw enkele prima reddingen van blunder. Hoogtepunt 5. Uus wiep scoort. 1-0 .weer gewonnen. Na het laatste fluitsignaal werd er nog 1keer gesprint door de pake,s want de dorst was groot. Tijdens de nazit was dit probleem (dorst) redelijk snel opgelost en werden de eerste schouderklopjes richting de technische staf uitgedeeld. Ook waren er enkele bedrukte gezichtjes te zien want ze bleken toch minder onmisbaar dan zelfgedacht. En omdat de leeftijd toch ook mee gaat spelen werd iets na middernacht de kreet DIT IS DE LEASTE gehoord en ging iedereen weer richting de beppe,s.
Over 2 weken zijn deze krasse ouwe knarren weer te bewonderen maar dan in Grijpskerk. Ik zou zeggen kom op tijd want vol is vol

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht