Busreis

VV Opende met de bus naar Ouwe Syl

Aanstaande zaterdag gaan we met zijn allen naar VV Ouwe Syl. Om 12.15 uur komt de bus voorrijden en vertrekken we naar Oude Bildtzijl.

Daarmee keert een oude traditie terug. Vele jaren werd er naar de tegenstander vanuit de competitie, waarvoor de meeste reiskilometers afgelegd moesten worden, een bus (van Dalstra Reizen) ingezet.

De club van 100, onze supportersvereniging en Klaver Consultancy hebben de krachten gebundeld en samen met enkele enthousiaste vrijwilligers maken zij deze busreis dan ook mogelijk.

Voor Ouwe Syl is de competitie prima gestart, na een viertal gerenommeerde tegenstanders in de vierde klasse b (Lions, Dokkum, VIOD en Harkema Opeinde) te hebben getroffen zijn reeds twee overwinningen geboekt door de promovendus.

Daarbovenop heeft het team van Pier Beeksma, net als ons vlaggenschip, de tweede ronde K.O. van het bekertoernooi bereikt. Afgelopen zaterdag wisten de Bildtkers hierbij na een 3-3 remise tegen onze goede buur RWF de penaltyserie winnend af te sluiten. Opvallend in deze wedstrijd was dat de "giel-zwarte" formatie driemaal uit een standaard situatie doeltrof. In de poulefase wist Ouwe Syl ook al Berlicum (derdeklasser) te verslaan en daarmee is Ouwe Syl nu al een versterking voor deze vierde klasse.

In Opende, en zo zal het aankomende zaterdag ook vast aangekondigd worden in het programmaboekje van de Bildtkers, kunnen we spreken van een nog betere start. Met vier overwinningen in de competitie en een prima bekerverloop tot nu toe, zijn de verwachtingen hooggespannen.

Echter heeft de laatste competitiewedstrijd tegen Birdaard laten zien dat het verschil tussen een verliespartij en een overwinning maar heel klein hoeven te zijn. Vanuit het niets kan een wedstrijd kantelen en pech in de afronding of 'gewoon eens een slechte dag' liggen altijd op de loer (zien we tenslotte ook wekelijks bij één van de toppers uit de eredivisie).

Aan het technische duo Wybenga en Elzinga is het om ook voor aanstaande zaterdag de boys weer te prepareren en aan de 12-de man is het om de boys hierbij te ondersteunen. Dat dit in Ouwe Bildtzyl gade wordt geslagen door minimaal een hondertal meereizende supporters is SUPER. Samen met toeters en bellen en met het verzoek om zoveel als mogelijk Peender sjaaltjes, petten en in het rood-wit langs de kant te verschijnen eindigen we deze voorbeschouwing.

Nog even een aantal tijden voor u op een rijtje:

Aanrijden en vertrek bus rond: 12.15 uur.
Vertrek vanuit Ouwe Syl: 17.00 uur en de geschatte terugkomst bij vv Opende is daarmee 18 uur.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht