Wedstrijdverslag Ouwe Syl-Opende (0-3)

Peender familieuitje wordt met 0-3 afgesloten.

Afgelopen zaterdag stond de verste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Maar liefst 58 kilometer moest er afgelegd worden naar Oude Bildtzijl. Voor de Club van 100, de supportersvereniging en Klaver Consultancy een mooie gelegenheid om een oude traditie weer op te pakken. Met jong en oud werd deze gelegenheid aangepakt om een busreis te organiseren.

Hier was men bij vv Ouwe Syl goed op voorbereid, want nog voor half 2 stonden de kantinedames ons gastvrij op te wachten en kon er, met de zon doorbrekende, genoten worden van een goed bakkie koffie.

De jonge Peender strijders waren in de tussentijd voorzien van wat drinken en chips. Krachtvoer wat hun kelen en de trommel de gehele 90 minuten lang heeft geholpen om de hoofdmacht aan te moedigen.

En dat moet gezegd: “De equipe van Wybenga/Elzinga werd deze wedstrijd fantastisch ondersteund door de jonge Peender schare”, “machtig dat het voetbal zo leeft in Opende”, aldus een na de wedstrijd tevreden Wybenga.

Wybenga kon tevreden zijn met de drie punten en dat de Peender defensie voor het eerst in dit jonge seizoen de nul hield, maar voor de rest was het vertoonde spel ietwat rommelig.
De hardwerkende ”giel-zwarten” van Ouwe Syl deden hun uiterste best om er een wedstrijd van te maken. In de beginfase werden zij hierbij geholpen door de assistent scheidsrechter. Deze wist een glaszuiver doelpunt van aanvoerder Wietse Eringa te promoveren tot buitenspel. Arbiter Reitsma ging hier noodgedwongen in mee en helaas voor Opende kon er daardoor niet gesproken worden van een droomstart.

Op het zware veld van VV Ouwe Syl liet Opende zich meesleuren in het vechtvoetbal en waar normaliter de bal makkelijk van voet naar voet gaat daar ging dat deze middag wat minder. Ouwe Syl voetbalde goed mee en met Auke Heidinga hebben ze een speler in hun midden, waarvan we de naam dit jaar nog meermaals zullen horen. Deze geblokte spits beschikt over een uitermate goede techniek en met zijn snelheid en dito schot kan hij voor vele tegenstanders een plaag zijn. Heidinga wist deze wedstrijd ook meermaals voor gevaar te zorgen, maar het was aan de defensie van Opende, met de uitblinkende doelman Martin Alma hierbij aan het roer, te danken dat hij geen doel wist te treffen.

Opende probeerde het in de eerste helft verder met een aantal afstandschoten, waarbij de gastendoelman een goede indruk achterliet. Juist deze gastendoelman verkeek zich drie minuten voor rust op een voorzet van Jarno Westerhof, en hierdoor kon Siemon Kuperus het manmachtig opgekomen Peender publiek eindelijk in extase brengen (0-1).

Na rust veranderde het spelbeeld aanvankelijk niet. Opende had het betere van het spel, maar echt rustig voetballen bleek er deze middag ‘gewoonweg’ niet in te zitten. Het duurde dan ook tot de laatste tien minuten voordat het klasseverschil in de score werd uitgedrukt. Eerst was het Niels de Jong, die voorbereidend werk van Kuperus gedecideerd afwerkte (0-2).

Aan de goed ingevallen Daan Vlastuin was het vervolgens om het prima voorbereidende werk van Niels de Jong op waarde te schatten en zo de 0-3 aan de tekenen.

De kers op de taart had nog van Jarno Westerhof en Niels de Jong kunnen komen, maar beiden lieten het houtwerk trillen, zonder hierbij doel te treffen. Een hogere score had er deze middag wel ingezeten, maar daarmee zou Ouwe Syl ook tekortgedaan worden. Want de Bildtkers boden deze middag prima partij en waren een goede gastheer voor de roodhemden.

Rond 17 uur werd het “Peender familie-uitje” afgesloten met de terugreis in de bus naar de Grinzer Peen. Met onderweg, net voor Oudega, nog een kleine, maar broodnodige pitstop, werd er onder het genot van een drankje en een portie gezelligheid teruggekeken op een prachtige dag.

“It wie in geweldige dei, it spul wie hjoed dan net geweldig, mar om sa moai my syn allen fot te kinnen en dat sunder ienige wanklank, der dogge je it foar”, aldus mede-organisator van deze busreis, Sikke van Dekken.

En misschien was dat deze wedstrijd wel de grootste winst. Want jong en oud maakte er een waar feestje van deze dag, waarbij ook de vele mensen die op eigen gelegenheid naar de Bildt zijn afgereisd niet vergeten mogen worden.

Trainer Wybenga stipte het al aan in dit verslag: “Voetbal leeft (als nooit tevoren) in Opende”.

Volgende week wacht er een thuiswedstrijd tegen Marrum. De Marrumers lijken het zwaarste programma in deze, nog prille competitie, van alle clubs te hebben, maar ondanks dat, heeft de promovendus al de eerste punten binnen. De Marrumers zullen dan ook met snode plannen naar de Peen afreizen. “Folgende wieke mar wer even ien it waar sjen”…. Komt allen!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht