Lions snoept eerste punten af van Opende

Afgelopen zaterdagmiddag traden de Peendermantsjes aan tegen de Lions op het Kalverdijkje te Liwwarden.

Dat dit een fysieke strijd zou worden, waarbij de Liwwarders alles uit de kast zouden halen om tot een resultaat te komen was vooraf bekend en waren de Peenders voor gewaarschuwd.

Dit bleek deze zaterdagmiddag ook, tijdrekken, balletjes wegtrappen, veel duw en trekwerk en uiteindelijk een gelijkspel, waarbij Opende, gelet op de 3-1 achterstand ook nog eens de handen op elkaar kreeg van het massaal opgekomen publiek.

Opende startte goed en Edwin Elzinga wist al snel Niels de Jong weg te steken. De keeper trad kordaat op en hierna waren er twee vrije trappen niet aan Jarno Westerhof besteed.

Hierbij was al te zien dat de gehavende, Lions miste een half elftal, Liwwarders het niet moesten hebben van het voetballende deel. En of de Peendermantsjes geïmponeerd waren door de Liwwarders of dat Opende ”gewoon” zijn dag eens niet had, men gaf niet thuis.

Dit bleek ook bij de 1-0. Een inworp werd foutief met de hak, waar dit niet hoefde, door Westerhof verspeeld. Daarna ging men centraal achterin ook nog eens de fout in en resulteerde dit in de 1-0.

De 2-0 was eveneens afkomstig vanuit een foutieve breedtebal. Daarbij ging de bal na een beroerde carambole het doel in.

Het moet gezegd dat de Lions er hierbij pijlsnel uit kwam en vanuit 2 momenten dito goals wist te maken. Opende had optisch een veldoverwicht, maar in de eindfase ging er vandaag veel mis.

Toch wist Niels de Jong, net voor het rustsignaal de 2-1 binnen te kegelen. Een mooie opsteker voor de equipe van Wijbenga/Elzinga. Na rust kwam Arnold Oosterbaan in het veld en hiermee ontstond er wat meer rust in het Peender aanvalsspel.

Toch was het de Lions wat wederom doel trof. Xander Postma maakte een onnodige duwfout en vanuit de toegekende vrije trap wist de Lions de 3-1 binnen te koppen.

Het Peender publiek gaf weinig meer voor de kansen van Opende, maar toch veerde het op. Niet alleen door de kaartenregen aan Lions zijde, maar ook door de 3-2. In de 77’ste minuut wist Siemon Kuperus Arnold Oosterbaan te bereiken en met een halve volley, wist deze uiterst knap de bal binnen te werken.

Met Daan Vlastuin in de punt werd nog meer druk op de Lions gelegd en na een rode kaart (tweede maal geel) aan Lions zijde werd ook Wietse Eringa mee naar voren gedirigeerd. In de absolute slotfase werd Vlastuin gevonden en werd deze onreglementair naar de grond gewerkt. Jarno Westerhof nam plaats achter de strafschop, waar deze stip daarvoor vakkundig door een vijftal Liwwarders was gemolesteerd. Westerhof veegde de penalstip schoon, maakte hem rustig vlak en veegde de bal in de touwen (3-3).

De laatste vijf minuten was het billenknijpen voor de Lions, maar met pijn en moeite wisten ze het gelijkspel over de eindstreep te trekken.

Voor Opende een mindere wedstrijd, waarbij het toch ook voldoende kansen wist te creëren en het terug wist te komen vanuit geslagen positie. Hiervoor kunnen we de complimenten geven en daarbij komt ook deze zaterdagmiddag tot een einde.

Aankomende weken wachten nog twee zware wedstrijden tegen Dokkum en VIOD, hierbij zal Opende vanaf het begin het eigen gezicht moeten laten zien en dan komt ’t wel goed.

Niks loos en komende week weer lekker twee keer trainen en gaan met die ????.

Oant folgende wieke!

Peender man of the match: de hondstrouwe twaalfde man!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht