Opende verlaat met opgeheven hoofd het bekertoertoernooi.

Dinsdagavond was er in de tweede knock-out ronde van de beker het treffen tegen de trotse koploper uit de eerste klasse (Pelikaan S.)

Het sterrenensemble uit Oostwold liet niks aan het toeval over en was al voor 18 uur op het fraaie sportpark “De Olde Wierden” te vinden.

Voor Opende was het een toetje, wat men verdiend had na eerdere overwinningen op oa Omlandia en Grootegast.

In de wedstrijd was Pelikaan-S iets zorgvuldiger aan de bal en met name Fahim Bellghroub en oud prof Omar Kavak lieten bij tijd en wijle de Peender defensie op het grondvest trillen.

Daarbij kon Opende in het eerste halfuur prima meekomen en dat zonder dat het team in haar sterkste opstelling kon aantreden. Een compliment voor de gehele vereniging is dat de jonge jeugd moeiteloos meedraait in het elftal en al vele stappen heeft gezet. In de opstelling van dinsdagavond traden maar liefst vier 17-jarigen aan, waarbij Maurice Postma ook nog eens verkozen werd tot ”Peender man of the match”. De jonge middenvelder liet ook in deze wedstrijd zien dat hij fysiek zijn mannetje staat en aan de bal meestal de goede keuzes maakt.

Onder aanvoering van doelman Martin Alma en de al wekenlang solide acterende verdediging werd een Veste opgeworpen rondom de zestienmeter. Helaas voor Opende duurde de eerste helft net wat te lang. In de laatste vijf minuten van de eerste helft waren twee dode spelmomenten bepalend voor een 0-2 achterstand. Allereerst trof Fabian Stevens het doel na terugleggen van Jan Hooiveld en daarna werd een inzwingende corner van Jeroen Haan door een eigen verdediger geschampt en tot doelpunt gepromoveerd.

Na rust werd al snel de 0-3 aangetekend door Jeroen Haan, waarbij het een groot compliment is, en daar complimenteerde de tegenstander Opende ook mee, dat Opende het toch bleef proberen en voetballend hun beste beentje voortzette. Opende wist in het laatste kwartier ook nog de eer te redden, waarbij de juist ingevallen Daan Vlastuin een aangever van Maurice Postma wist te promoveren tot doelpunt (1-3).

In de slotfase werd er door Opende ook nog volop ingezet om de aansluitingstreffer te realiseren, waarbij een aantal vrije trappen en een schot van Niels de Jong, ook al door een oud prof (Stefan van der Ley) uit de goal werden gehaald.

Na afloop sprak het applaus van het Peender publiek boekdelen. Met opgeheven hoofden kunnen de Peendermantsjes het vizier volledig op de competitie richten. Daarbij lijkt het met de toekomst van het jonge Peender team wel goed te zitten.

Natuurlijk was er in deze wedstrijd verschil te zien in klasse, maar daarbij wetende dat Jarno Westerhof, Siemon Kuperus en Corwin Westerhof deze wedstrijd (deels) aan zich voorbij lieten gaan geeft nog meer aan dat het in de Peen “wol goed sit”.

En voor de meeste Peender supporters bleek het verschil tussen de (top)eerste en vierde klasse minder groot dan vooraf verwacht. Daarbij is Pelikaas S een sterke eerste klasser met ambitie omhoog (?!?) en voor Opende is het zaak om snel de vervolgstap(pen) te zetten. Dit team is daar aan toe. Ook deze wedstrijd liet het weer zien dat er veel rek in de selectie zit en daarbij lijkt een klasse omhoog de minimale afspiegeling van de huidige kwaliteiten.

“We bliuwe ien de Peen rustig, sneon earst mar ny de Lions en derny hawwe we nog twa moaie potten tsjin Dokkum en VIOD foar de boeg”. Wat deze wedstrijden brengen zullen we de komende weken zien en daarna maken we de definitieve tussenbalans op.