Opende wint met minimaal verschil van Dokkum.

Nadat Opende verleden week de eerste punten verspeelde mocht het vandaag aantreden tegen Dokkum. Het team van Sip Jaap Bos was voor aanvang van de wedstrijd 4 wedstrijden ongeslagen en trad dan ook met zelfvertrouwen de wedstrijd aan.

Het bleek deze middag een wedstrijd waarbij de kansen niet talrijk waren, wat deze keer door de ‘reporter’ met gejuich werd ontvangen, want ook deze had de vingers bevroren en dat scheelt veel tikwerk.

Opvallendste man tijdens deze wedstrijd was scheidsrechter Al Bouzidi. Hij hield er een eigen manier van fluiten op na, waarbij de spelers van beide zijden meermaals beslissingen betwiste, maar onvriendelijk werd het gelukkig nooit tijdens deze wedstrijd.

Opende bleek de betere voetballende ploeg en in de eerste helft had dit ook doelpunten op kunnen leveren. Helaas hadden Niels de Jong, Daan Vlastuin en Siemon Kuperus hierbij het vizier niet op scherp. Dokkum hobbelde vrolijk mee, al leverde dit geen kansen op.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Opende was sterker en bij de 0-0 stand moet je dan altijd op je hoede zijn. Lastig kreeg keeper Martin Alma het deze middag niet, of we moeten de dubbele indirecte vrije trap 5 minuten voor tijd als lastig beschouwen. Beide keren smoorde de bal in de muur (en daarmee was het even billenknijpen).

De driepunter bleef echter in Opende en dat was ook terecht. Op een prachtige aangever van Jarno Westerhof was het Niels de Jong die zijn man de hielen liet zien en ook de keeper geen kans gaf (1-0).

Na deze treffer probeerde Dokkum het wel, maar verder dan de twee eerder vermelde indirecte vrije trappen kwam het niet. Daarbij Leek Opende ook nog eerder het duel te beslissen. Na goed werk van Wijnand Willemsen en Maurice Postma mocht Niels de Jong de 2-0 binnenlopen. Echter stak grensrechter Emmo Koetje hier een (letterlijk)stokje voor. Hij bepaalde dat Postma vanuit buitenspel vertrok en Al Bouzidi nam dit over.

Een belangrijke driepunter zo kort voor de winterstop. Door dit resultaat mogen de manen van Wijbenga/Elzinga zich “Herbstmeister” noemen. Maar voordat de winterstop aangevangen wordt mag er nog eenmaal aangetreden worden in en tegen VIOD Driezum. De Driezum/Walterswald-combinatie laat dit jaar zien dat ze het best presteren tegen hooggeklasseerde tegenstanders. Daarbij werd vandaag Harkema Opeinde met 4-1 teruggewezen en eerder werden ook al Lions en Drogeham verslagen.

Het zal Opende er alles aan gelegen zijn om ongeslagen de winterstop in te gaan. Een betere afsluiter dan met drie punten kan daarbij niet bedacht worden…..

Volgende week maar weer even “ien it (winter)waar sjen”.