Peenderpake,s

Een tekort aan zuurstof funest voor de pake,s.
Drogeham was deze keer gastheer voor de oalde montsjes.
Vol vertrouwen gingen we richting sportpark it Doltsje voor de krachtmetingen tegen Burgum, Warfstermolen, Harkema en Drogeham met de wetenschap dat we zeker 3van de 4 wedstrijden winnend zouden kunnen afsluiten. Maar al snel werd duidelijk dat het speelveld er niet echt goed uitzag. NET EAMELJE VJAR DOT JIM KLAPPEN KREIE werd er gezegd. WE HA OLFE MON DUS DOT MAT LUKKE. Maar al tijdens de warming up kwamen de eerste twijfels. DR ZIT WEINIG ZUURSTOF IENE LOFT roept Henk Tjoelker EN DE SPIEREN BINNE IK WOT KWAT. De lauwers was de eerste tegenstander en deze werd betiteld als “de zwakste skakel”. Al snel bleek dat we zelf die “skakel” waren. In een moordend tempo (walking voetbal) werd getracht het vijandelijke doel te bestoken helaas was de speeltijd te kort om ook maar enigszins in de buurt van de andere kant te komen. Gescoord werd er wel. Door de lauwers. 1-0 verlies. Coach André (Peter was verhinderd) bleef positief WE MATTE DR NOG EEVM IENKOMME. De 2e pot was tegen titelkandidaat Burgum dus met enige angst werd het veld weer betreden. Wat verse pake,s dr in en maar kijken waar het schip strand.
Later zou blijken dat dit op zich de “beste” wedstrijd van deze avond was. Maar ook nu stonden we aan de negatieve kant van de score. Weer 1-0 verlies al kwamen we nu wel een keer op de helft van de tegenstander. Een beetje lachend werd er geconstateerd dat het niveau wel bedroevend laag was, zeg maar gerust beschamend laag. Maar lang kon hier niet over worden nagedacht want de harrekieten stonden ons al op te wachten voor wedstrijd nr 3. Hier hadden we nog een appeltje mee te schillen want in de vorige ontmoeting met deze oare nuutn werden we met een 4-0 of 4-1 (weet ik niet meer) afgedroogd. Volgens ondergetekende zat er deze wedstrijd helemaal geen zuurstof meer in de lucht en zelfs ons anders altijd betrouwbare sluitpost leek de hele wedstrijd naar lucht te happen in plaats van ballen tegen te houden. Elk schot wat richting doel werd geschoten was raak hoewel hen dan ook geen strobreed in de weg werd gelegen. Met het schaamrood op de kaken verlieten we het veld. 6-0 verlies. SA NOU MAR GOU DOUCHE EN IEN KEAPJE werd er geroepen. NEE JONG WE MATTE NOG SJIN DE HAM. Met grote tegenzin werd het veld veld weer betreden immers “de ham” is altijd lastig. De eerste pake,s hadden inmiddels het bijltje er al bij neergelegd maar gelukkig waren er nog wat “rampelesanten” over om een team te vormen. Drogeham had inmiddels al in de gaten dat wanneer je de bal op doel schoot dit meestal resulteerde in een doelpunt want DIE KIEPER KIN DR NET SAVOLLE VON. Na 5 minuten spelen stond het echter 2-0. VJAR DE PEEN. Op nei de seis , werd er geroepen. Helaas werd er door de ham een keer op doel geschoten en zoals u al hebt kunnen lezen betekende dat geheid een doelpunt. Dan nog een poging van Kees om eens een bal tegen te houden wat resulteerde in een domme overtreding en dus een penalty. Tja, die hoefde je vanavond alleen maar richting doel te schieten en dan wist je het wel. Eindstand 2-2.
Met tevreden gezichten werd de douche opgezocht. Niet om het gelijkspel maar omdat we nu eindelijk een biertje konden drinken. Omdat ik niet alle fouten van alle spelers kan opnoemen volgt hier een cijferlijst van alle betrokkenen die aan dit drama hebben deelgenomen

. Kees blunder. 2 omdat hij twee ballen tegenhield.
Henk kramer. 6 omdat hij heeft gescoord.
Harm Vd veen. 2. Gewoon omdat
Gerrit de jong. 2 gewoon omdat
Henk brink. 8 omdat hij wel z’n niveau liet zien
Sip storteboom 8 ook z’n niveau op peil
Henk tjoelker. 2 vanwege z’n tekort aan zuurstof
Klaas Elzinga. 8 vanwege dit verslag en gescoord
Wiebe Vd Velde 5 vanwege de 20meters meer dan de rest
Anton dragstra. 2vanwege z’n aanwezigheid
Jan visser. 3 omdat hij het probeerde
13 mei word er op ons eigen sportpark gespeeld. Probeer alstublieft dit voor iedereen stil te houden zodat er geen publiek aanwezig zal zijn op deze avond.
Het laatste cijfer is een 10 en die gaat naar coach André die ondanks het miserabele spel trouw langs de kant bleef staan.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht