Chris Hoeksma maakt overstap naar Peendermantsjes!

De transfercarrousel is op 15 juni ten einde gekomen, waarbij we vanuit Opende eerder al hebben kunnen laten weten dat Jarno Westerhof het bij de Blauwkes gaat proberen en daarvoor Remco Wijma de overstap van VV Drogeham naar De Grinzer Peen al bewerkstelligde.

Dat zijn niet de enige mutaties, want in de (voorlopige) a-selectie van aankomend seizoen zijn 3 “nieuwe” namen te bewonderen en daarnaast stromen er vanuit de jeugd wederom 2 namen door naar de (voorlopige a-selectie). Daarbij aangetekend dat er in totaliteit een 8-tal spelers de stap naar de senioren maakt en dat daarmee de ambities van het tweede elftal ook worden bijgesteld in de komende jaren. Als klapper op de vuurpijl is “football coming home” middels twee bekende namen in de a-selectie.

Een tiental mutaties daarmee ten opzichte van de selectie van vorig seizoen en een uitbreiding van de huidige selectie, waarbij de voorlopige selectie een 23 namen kent.

De TC, staf en bestuur zijn blij met de huidige (voorlopige) selectie en kijken uit naar de start van komend seizoen. Over de voorbereiding daar naartoe volgt later een bericht.

Met Chris Hoeksma komt een sterkhouder over van Harkema-Opeinde. Chris Hoeksma heeft daarbij al vroegtijdig in het afgelopen seizoen aangegeven bij de “grien gielen” om aan het einde van het seizoen op de Bosk te stoppen. Daarbij had Chris de keuze uit diverse clubs om zijn carrière voort te zetten, waarbij hij uiteindelijk zelf heeft gekozen voor de stap naar Opende.

Na het vertrek van Jarno Westerhof en Wijnand Willemsen verwachten we dat Hoeksma, met zijn 28 jaar, een sterke aanvulling is op de huidige “jonge” selectie. Daarbij zal zijn ervaring en leiderschap de selectie tot hogere hoogte kunnen helpen.

Hoeksma was de afgelopen jaren aanvoerder en sterkhouder op het middenveld van Harkema Opeinde en staat bekend als een voorbeeld voor de jonge garde en gaat als ijzervreter voorop in de strijd.

We zijn dan ook uiterst content met zijn keuze om de stap te maken naar Opende. Hoeksma is daarbij geen onbekende op het Peender sportpark. Naast de vele duels die hij al uit mocht vechten op de Olde Wierden, heeft Hoeksma bij trouwe sponsor Hubo Opende gewerkt en hier de nodige (werk)connecties met huidige selectieleden opgebouwd.

We wensen Chris Hoeksma dan ook veel succes bij onze club en heten hem van harte welkom.

In de komende tijd zult u ook de namen/foto’s van de andere mutanten binnen de selectie hier gaan lezen en zien!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht