Drop Sleutel Succes Peender Pakes 45+

21 April jl. reisden de Peender Pakes (PP45+) af richting Sportpark Eekeburen te Niekerk.
De PP45+ hadden na het behaalde kampioenschap in de Najaarscompetitie nog maar slechts 1 puntje bijeen kunnen sprokkelen in de Voorjaarsreeks.
Coach Peter Bijstra (PB) had dan ook bij het bestuur aangedrongen om versterking in zijn sterk “vergrijsde en veel kale koppen tellende” selectie. Sebastiaan Gaikema ( Se-Bas), Klaas Kuperus (oans Kloas) en Bas de bock (de Bop) werden na overleg aan de selectie toegevoegd.

Eerste wedstrijd stond tegen de Pakes van VeV’67 op het programma. Binnen 4 seconden kon onze Kees na een ongelooflijke Blunder de bal al uit z’n netje vissen. 2 minuten later deed onze altijd “vaste rots in de branding” Henk de Monnik er nog een schepje boven op door de bal in de voeten van een VeV pake te plaatsen. Deze wist wel raad met dit buitenkansje 0-2. De Peender Pakes wisten er weinig tegen over te stellen en ook werd er niet door de stoïcijns voor hem uit kijkende coach gewisseld. De op hun debuut azende Pakes begrepen er niets van dat de coach niet ingreep en dachten “ Ojee in wat voor team zijn wij nu terecht gekomen….” Ûs Wiebe had inmiddels z’n snoeptrommeltje uit de kleedkamer gehaald en deelde deze rond. Binnen de kortste keren hadden de Reserve Pakes meer belang bij de SLEUTELDROP dan bij het vertoonde spel van hun teamgenoten waar het inmiddels de eindstand 0-4 op het scorebord stond.

2e wedstijd moest tegen de Marumer Pakes worden aangetreden welke samen met de Pakes van Griepskerk om het kampioenschap lijken te strijden.
Dat er uit een ander vaatje getapt zal moeten worden was iedereen wel duidelijk.

Oans Kloas en Bas de Bop mochten tegen deze technisch goed spelende ploeg hun debuut in de 45+ maken. Ons Pareltje uut de Korenstad Sip werd aan de Marumer topscorer Dijk zand gekoppeld. Dat dit een gouden greep was van coach PB bleek gaande weg de wedstrijd. Deze topspeler werd volledig door Sip uit de wedstrijd gespeeld en tot Drijf zand gedegradeerd. . De Debutanten samen met de ervaren Jannes Camper, ûs Wiebe en Jan de Visserman speelden een hoofdrol deze match. Vanaf het eerste fluitsignaal trokken de PP45 het initiatief naar zich toe en gaven dit niet meer uit handen. Halverwege onderschepte Jan de Visserman een bal en speelde scherp in op ûs Wiebe, deze wist nog met een z’n dikke teen de bal te raken en zodoende Jannes Camper te bereiken. Met een weergaloze actie ( zoals alleen Babangida dat kon bij Ajax) passeerde deze de kansloze Marumer goalie. De voorsprong kon, mede door uitstekend keeperswerk van Kees Blunder tot het eind van de wedstrijd worden vastgehouden.

Coach PB zag dit alles goedkeurende blik aan en besefte z’n inschattingsfout eerder deze avond tegen de Pakes van VeV.

De 3e pot was tegen de Niekerker Pakes. De wissels tegen Marum hadden tijdens deze wedstrijd ook van ûs Wiebes zijn sleuteldrop gesnoept en verschenen meer dan gemotiveerd binnen de lijnen.
De PP45 begonnen fel en binnen een paar minuten stond de 1-0 al in het boekje van de scheidsrechter. Na een pass van Jan Visserman en een soepele (achterstandbeen) heupbeweging van Bas de Bop schoot deze de bal schitterend binnen. Se-Bas werd even later prachtig vrij gespeeld door Henk off-shore Brink, zijn snoeihard schot schampte de buitenkant van de paal. ûs Wiebe zette kort hierna (na een onderschepping van oans Kloas) de 2-0 op het scorebord. In de slotminuten zorgde Henk Tjoel voor de 3-0 eindstand.

Zo dat waren al 6 punten deze avond met nog 1 wedstrijd tegen koploper Griepskerk te gaan. De droptrom van ûs Wiebe was inmiddels leeg…….

De moegestreden Henk de Monnik, ons Pareltje Sip en Henk off-shore hadden inmiddels de douches opgezocht.

Of het nu de SLEUTELDROP was - of het Technisch inzicht van de coach PB - feit was dat koploper Griepskerk door de Peender Pakes omver werden geblazen….. 7-0.
Bas de Bop maakte zowaar een hattrick, verder scoorden ûs Wiebe, Jan Visserman, oans Kloas en Jannes Camper.

Nog Noemenswaardig : Vlak voor het moment dat Jannes Camper zijn doelpunt maakte zat hij op z’n achterwerk op het veld na een poging de bal te verdedigen. Later verklaarde hij z’n val dat hij met z’n voet was blijven steken achter een losliggend “ struikeldraad “ van het kunstgrasveld.

Verder is het U reporter niet duidelijk of Bas de Bop de bal ( zoals doen gebruikelijk bij een hattrick)
mee naar Opende heeft gekregen. Bij het verlaten van het veld had het er alle schijn van dat de wedstrijdbal onder zijn shirtje was verborgen.

9 punten deze avond na een slecht begin, de Peender Pakes kunnen in het verdere verloop van deze competitie in deze vorm nog wel eens een beslissende rol in de kampioenschap strijd tussen Griepskerk en Marum gaan spelen.

Aanstaande vrijdagavond 12 Mei zijn de Pakes te bewonderen op Sportpark “ de Olde Wierden” in Opende. Wedstrijden beginnen om 19.30 uur.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht