Een weekend vol mooie resultaten op De Olde Wierden

Afgelopen zaterdag was het van alle kanten weer genieten op ons sportpark. De temperaturen waren tropisch en ook het spel van onze jonge talenten was hartverwarmend.

Zo won het tweede kabouterteam de onderlinge wedstrijden met VV Drachtster Boys en Vv Rottevalle en dit gebeurde op overtuigende wijze.

Gelijktijdig startte de onder 9-2 tegen Sv' ASC '75. Dit treffen werd met maar liefst 8-2 gewonnen en het team van Pieter van der Heide speelde de sterren ???? ⭐️ van de hemel.

De onder 13 nam het in een bloedstollend treffen op tegen de leeftijdsgenoten uit V.V.Gorredijk. Bij rust was het door treffers van Jonne, Thomas en Jordy 3-1. In de tweede helft drong Gorredijk aan, maar verder dan de 3-2 kwamen ze niet. Martijn Sienema en Edwin van der West hebben de wind er flink onder.

Op het hoofdveld was het inmiddels de beurt aan Carst Overwijk en René Sienema om met hun onder 17 aan te treden tegen V.V.Zwaagwesteinde. Zwaagwesteinde was in de eerste helft heer en meester, maar toch was het Opende wat op voorsprong kwam. Gerust werd er met 1-1. In de tweede helft liepen ”de readzjes” al snel uit naar 1-3. De wedstrijd leek dan ook gespeeld, maar als echte krijgers kwamen de Peendermantsjes terug en wisten ze nog gelijk te maken. Milan de Wit was met drie doelpunten de absolute uitblinker en ook was er een eervolle vermelding voor de drie spelers van de onder 14 die het team kwamen helpen (op hun vrije zaterdag). Het zit met het karakater wel goed in de onder 17.

‘S middags mocht Sienema sr. nogmaals de scepter zwaaien. Deze maal met Karel Tjoelker als zijn rechterhand. Het tweede elftal nam het op tegen SC Twijzel. In een eenzijdige wedstrijd was deze al voor rust gespeeld. Vincent de Jong (tweemaal) en Erwin Henstra lieten de mannen met 3-0 rusten. Na rust liet good-old Henk de tank ook nog van zich spreken en hij wist een strafschop vakkundig binnen te werken. Zo werd er voor de tweede achtereenvolgende keer een 4-0 overwinning genoteerd door het ambitieuze tweede. Het tweede elftal staat er dan ook goed op. Een goede mix van ervaring samen met de jeugdigen die er al waren en het doorschuiven van talenten van vorig jaar naar de senioren, plus iedere week een aantal krachten uit het eerste elftal lijkt er voor te gaan zorgen dat Opende 2 de komende jaren wel eens de kweekvijver voor het ‘ook al jonge’ eerste elftal zal zijn. Geduld voor de jeugd om het seniorenvoetbal te ervaren en fysiek de stap te maken en te groeien zal de komende tijd ervoor zorgen dat er nog meer geklopt zal worden op de deur van Opende 1. Een goede ontwikkeling die we met beide handen omarmen.

Volgende week zien we weer hoe het dan op de Peender velden gesteld is. Er zullen vast mindere weekenden komen maar ook dan blijven we onze jongens en meiden steunen.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht