GSVV lang niet opgewassen tegen vv Opende

Afgelopen zaterdag stond er onder tropische omstandigheden de bekerwedstrijd GSVV tegen Opende op het programma. Het bleek nog een hele toer om sportpark ’t Kleaster te bereiken. De Abel Tasman wandeltocht kruiste namelijk het parcours om het sportpark te bereiken en de wandelaars waren geenszins van plan om ruimte te geven.

Dit werd ook verwacht van de gastheren, maar al snel bleek het eenrichtingsverkeer te worden deze middag. Het openingswoord van de wedstrijd was dan ook aan Corwin Westerhof en Maurice Postma. Hun afstandschoten troffen nog geen doel. Een mooie krul van Siemon Kuperus leek dit wel te doen, ware het niet dat de bal koppend van de doellijn werd gehaald.

Ondanks het overwicht was het opletten voor de uitvallen van GSVV, met name Marco Kooistra liet zien dat men hem geen moment uit het oog kan verliezen. Zijn lobje in de tiende minuut had meer verdiend, maar ging net over.

In de zestiende minuut werd dan eindelijk de score geopend. Een rommelige situatie waarbij Daan Vlastuin zich liet gelden werd door Corwin Westerhof goed ingeschat en hij was er als de kippen bij om de 0-1 binnen te prikken.

De ban was gebroken en hierna liet Opende sprankelend veldspel zien. Zo werd in de 21’ste minuut een aanval via Niels de Jong door Xander Postma opgepikt, zijn voorzet werd binnengeschoven door de actieve Siemon Kuperus (0-2).

Het was Daan Vlastuin die in deze fase twee prachtige aanvallen op de paal wist te doen belanden alvorens de 0-3 beslecht werd. Een individuele actie van De Jong werd door hem vakkundig afgerond.

In de tweede helft kwamen Chris Hoeksma, Rutger Elzinga en Remco Wijma het veld binnen. Hiermee werd de druk op GSVV hoog gehouden en ook in de tweede helft werd een spervuur aan aanvallen op de Gerkesklooster-Stroobos-goalie afgevuurd.

Nadat Remco Wijma en Chris Hoeksma eerst nog overgeschoten werd Niels de Jong door Corwin Westerhof op zijn wenken bediend. De frêle buitenspeler bleef wederom uiterst koelbloedig en bracht de stand op 0-4.

Hierna was het wederom een prachtige aanval, opgezet door Chris Hoeksma, welke via de sterke Wijma opzij werd geschoven op Maurice Postma. Postma schoot op zijn beurt de bal in het dak van het doel (0-5).

Met nog twintig minuten te spelen leek een mosterscore er nog in te zitten, maar verder dan een voltreffer van de constant goed inschuivende Stephan Karst kwam het niet meer. De ingevallen Arnold Oosterbaan bediende hem vakkundig en als een ervaren aanvaller ronde Karst uiterst bekwaam af (0-6).

Verder leed werd GSVV bespaard, ondanks dat er nog vele kansen volgden. Het verschil was deze middag dan ook wel erg groot.

“Voor ons was het een wedstrijd die we maar zien als veredelde conditietraining”, zo sprak GSVV-trainer Theo de Vries na afloop.

Zijn evenknie aan Peenderzijde (Wybenga), was gematigd tevreden over het behaalde spelniveau, maar had graag gezien dat er nog wat meer treffers waren gevolgd. Zeker gelet op dat Westerkwartier Eastermar ook een hoge uitslag kende.

Deze wedstrijden kennen eigenlijk geen winnaar. Het verschil is dermate groot dat er voor beide partijen niet heel veel aan is, aldus Niewijk vanuit Gerkesklooster.

Voor Opende is er nog een sprankje hoop op voortzetting in de beker. Dan dient er echter ook van VV Westerkwartier met grote cijfers gewonnen te worden en is het te hopen dat GSVV met een goed gevoel de competitie in wil gaan en het Eastermar moeilijk gaat maken.

Maar ook Westerkwartier zal er alles aan gelegen zijn om de opgelopen zeperd tegen VV Eastermar (8-0) weg te spoelen om met een goed gevoel aan de competitie te starten.

Volgende week rond klokslag half vijf zullen we vanuit Niebert weten hoe het allemaal geëindigd is en met welk gevoel iedereen de competitie in mag gaan.

Oant mar wer⚽️!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht