op de fiets ny Hark(j)ma

Aanstaande zaterdag neemt Opende afscheid van de uitwedstrijden in de vierde klasse b. Een niet misverstane wedstrijd in en tegen Harkema-Opeinde.

Daarmee komt een voorlopig einde aan een tijdperk van prachtige en gezellige nazitten bij deze onderlinge wedstrijden.

Maar niet te lang getreurd. Het is voor Opende ⚪️⚪️ een afscheid uit pure weelde. “We meitsje ûs op foar de tredde klasse” en ook het komende seizoen doen we de kant van De Bosk aan (tijdens de seizoensopening met het befaamde toernooi in de Harkema).

Voor Harkema en Opende staat er zaterdag nog alles op het spel. Al kan Opende ‘freewheelend naar het einde van het seizoen werken, toch zal ze er alles aan gelegen zijn om drie periodetitels achter de naam te zetten. Dat hoort nu eenmaal bij een ongenadig goed seizoen, waarbij afgelopen zaterdag een einde kwam aan een jaar ongeslagen rondlopen in competitieverband (ook al een ongekende prestatie  overigens).

Ook voor Harkema is er nog alles te winnen. Waar er voor de winterstop niks lukte in De Harkema daar is de ommekeer gekomen na de nederlaag in Opende (4-0). Van een kleurloos seizoen en alle zorgen om degradatie is dit nadien omgebogen met een zeer goede reeks na de winterstop tot gevolg. Daardoor gloort er op de Bosk nog een sprankje hoop op eremetaal. En als er sprake is van een ‘sprankje’ dan weten wij dat de “Harkiet” daar altijd voor zal gaan.

“Wy sjogge ny deze wedstried en de afterparty op de Bosk ût”

De bal ⚽️giet dr om 14.30 oere roljen.

“om gezamenlijk de gevaarlijke tocht langs de Feanster feart te maken. Ieder kan daarbij voor zijn eigen natje en droogje zorgen.

Met een beetje pech  belanden we na afloop niet alleen in de overgezellige kantine van De Harkema, maar op de terugweg ook nog bij het feestvierende 't Fean'58.

Genoeg ingrediënten om de overtocht gezamenlijk met “het stalen ros”  te gaan maken!

Oant sneon!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht