Opende heeft geen kind aan WTOC (0-4).

 

Vanmiddag stond de uitwedstrijd tegen de Westergeest Triemen Oudwoude Combinatie op het programma. Het geplaagde WTOC mistte hierbij een vijftal sterkhouders en deze zijn allen gedurende een langere tijd uit de roulatie. Dat het in het verleden wel eens wou spoken in Oudwoude stond de mannen nog scherp op het netvlies.

Men startte dan ook scherp aan de wedstrijd en binnen twee minuten lag de 0-1 in het mandje. Een scherpe voorgever van Roan Alssema werd door Arnold Oosterbaan, via de onderkant van de lat tot assist gepromoveerd.

Hierna kwam Opende er een aantal maal vliegensvlug doorheen, waarbij de score in de 22’ste minuut verdubbeld werd. Het was wederom dezelfde combinatie Alssema-Oosterbaan, waarbij Roan zich prima vrijdraaide en binnen de zestien goed het overzicht bewaarde. Oosterbaan was er als de kippen bij om zijn tweede van deze middag aan te tekenen.

En vijf minuten later lag ook al de derde van Oosterbaan in het netje, en dus kwam een loepzuivere hattrick op zijn naam. Deze maal liet Jarno Westerhof zijn tegenstander daarbij de hielen zien en de aangever op Oosterbaan was van grote klasse, waardoor het binnenschuiven van Oosterbaan een koud kunstje bleek (0-3).

Daarmee was de wedstrijd al(weer) vroeg beslist en ging het publiek er eens goed voor staan. Ook WTOC deed in het veldspel aardig mee en het moet gezegd dat er een compliment aan de tegenstander kan worden gegeven voor de manier waarop zij de wedstrijd vervolgden. Als je al in de ‘geslagen’ hoek zit en toch allemaal positief blijft en ook niet overgaat tot fysieke noodgrepen dan is dat klasse. Daarmee accepteert men in Oudwoude ook dat het (even) niet meezit en als je dan de koploper op bezoek krijgt is het ook verstandig om geen onnodige kaarten(last) op te lopen. In de eerste helft was het Jaap de Bruin die zijn kruin eenmaal tegen een puike voorzet wist te zetten. Zijn inzet belandde langs de verkeerde kant van de paal.

De tweede helft was één van verplichte aard. Opende wist nog eenmaal te scoren. Daarbij tekende Alssema zijn zesde aangever in twee wedstrijden aan en deze maal wist Corwin Westerhof de bal (in twee instanties) binnen te werken (0-4).

Met nog een halfuur op de klok werd er nog veel verwacht, maar het publiek werd niet meer vermaakt en over dit laatste half uur valt verder dan ook weinig te schrijven.

Of het moet zijn dat er een compliment mag uitgaan naar het organiserende deel van het team. Voor de zesde maal werd dit seizoen de nul gehouden, waarbij de driehoek Alma-Eringa en Karst goed werk verrichten. Daarbij is er na de winterstop in vier wedstrijden twintigmaal het doel getroffen. Geen slechte cijfers derhalve en ach…..over het laatste halfuur moeten we dan ook maar niet klagen.

Voor Opende breken nu twee competitieloze weken aan, alvorens de toppers tegen Friese Boys en Birdaard wachten.

Alvorens de degens met deze tegenstanders gekruist worden gaat Opende as woensdag thuis oefenen tegen Drachtster Boys (onder 19->2e divisie en om 19:45 uur), een week later oefent op dinsdag de onder 23 van Opende thuis tegen VIOD onder 23 (20 uur) en op 25 februari gaat het vervolgens op bezoek bij onze buren in Friesche Palen (RWF).

O ja…..en voor degenen die het nog bijhouden…..Opende staat inmiddels 12 punten los, al moeten een aantal achtervolgers nog een wedstrijd inhalen. Al zouden ze deze winnen dan nog is het verschil met de eerstvolgende sowieso opgelopen tot 10 punten (+).

Opende zal zichzelf als doel stellen om deze fantastische ongeslagen reeks, die 10 mei 2022 reeds begon, zo lang mogelijk in stand te houden.

“We zijn bezig aan een uniek seizoen bezig en laat het einde daarvan nog maar niet in zicht zijn”. Een sprookje als de eerste kampioen van
Nederland mag inmiddels aan gedacht worden en waarom zouden we dat doel niet met zijn allen nastreven? Het is op dit moment realiteit dat Opende alleen van zichzelf lijkt te kunnen verliezen en als de achtervolgers nog meer steken laten vallen dan kan dit ook wel eens bewaarheid worden.

“We sjogge de kommende wieken/maanden hoe ot it utpakt”.

Toeschouwers deze middag 131.
Man of the match: drupppppppp

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht