Opende start tweede seizoenshelft met (plichtmatige) overwinning op V en V '68 Garyp.

 Afgelopen zaterdagmiddag werd de eerste returnwedstrijd voor de tweede seizoenshelft afgewerkt. Nadat Opende in de heenwedstrijd in een niet al te beste wedstrijd met 3-1 won van de gasten werd er deze middag met 5-2 zegegevierd.

Opende startte voortreffelijk aan de wedstrijd en het was duidelijk wat de bedoelingen deze middag waren. De wedstrijd snel in het slot gooien. En na 90% balbezit in de eerste 15 minuten was daar ook eindelijk de beloning. Het was, na meerdere speldenprikken, wachten op de eerste goal, maar dit was dan ook meteen één van grote schoonheid. Op aangeven van Westerhof volleerde Niels de Jong de bal fantastisch en tegendraads binnen.

Ook daarna werd het verdedigende VenV door Opende onder vuur genomen. VenV bleef met 10 man achter de bal en daarmee waren de snode bedoelingen van het sympathieke trainersduo Blaakmeer wel duidelijk. Echter had Opende kans op kans en was het dat de laaghangende zon roet in het eten gooide op pogingen van Oosterbaan en Vlastuin.

De 1-0 ruststand was dan ook een zéér magere afspiegeling van de verhoudingen in het veld. Dit zullen Wybenga en Elzinga de mannen ook hebben voorgehouden en daarbij hebben aangegeven dat ze in de tweede helft snel het (op waarde verdiende) verschil moesten maken.

De eerste kansen in de tweede helft kwamen ook van de Peendermantsjes, maar vanuit het niks lag daar de bal op de stip. Vanuit een vrije trap van VenV hield Borger de man heel licht vast en scheidsrechter Van Leeuwen bleek onverbiddelijk. Ondanks dat keeper Martin Alma in de juiste hoek zat, was het Pieter Bijlsma die de 1-1 wist te produceren.

De Peendermantsjes pepten elkaar op en in deze fase was er een goede leidende rol van Siemon Kuperus waar te nemen. Hij beviel de mannen “om uit een ander vaatje te tappen en de trekker simpel over te halen”.

Richard Borger wou maar al te graag zijn minieme fout goedmaken en ging uit op geluk…..en deze vond hij in de zestien meter van de tegenstander. Hier werd hij heel licht getoucheerd en opnieuw belande de bal voor dit lichte vergrijp op de elfmeter. Via de binnenkant van de paal was het Jarno Westerhof die het doel trof (2-1).

De ingevallen Roan Alssema bleek hierna een plaag voor de Garypers en ondanks dat de hardwerkende invaller zelf het doel niet trof was hij wel verantwoordelijk voor drie treffers aan Opende zijde. Zijn aangevers waren op maat en daarmee een kolfje naar de hand van zijn teamgenoten.

Tevens ingevallen en “youngster” Maurice Postma drukte in de 60’ste minuut af. Zijn schot werd licht aangeraakt en betekende de 3-1. Daarmee was de wedstrijd voorbij.

Dat was althans de mening van iedereen die aanwezig was bij deze wedstrijd. Een veelvoud aan kansen werd er geproduceerd, maar de genadeklap bleef uit. En tegen alle verhoudingen in wist Arjen Sytze Meerema toch de 3-2 te produceren.

Het bleek het laatste wapenfeit van de Garypers, ze waren leeggespeeld en Opende wist in de slotfase via Niels de Jong nog de 4-2 en 5-2 te noteren. het hoogtepunt leek in de laatste minuut van de extra tijd te vallen, maar een fantastische lob van Corwin Westerhof viel via de onderkant van de lat, voor de doellijn en daarmee kwam deze wedstrijd tot een eind.

Deze wedstrijd bleek maar weer eens de kwaliteit van een goede, en zeer jonge, bank. De kwaliteit loopt bij Opende over en met gemak gaan de nummers 12 tot en met 16 ook mee in het spel en juist ook aan deze (over het algemeen) youngsters een groot compliment.

Een mogelijk kampioenschap behaal je met zijn allen en daarbij is iedereen benodigd. Dat bleek ook deze dag maar weer eens. De scherpte die iedereen op de training neerlegt is misschien wel de grootste winst om te komen tot de prestaties van dit huidige elftal. Een groot compliment derhalve voor iedereen die de selectie helpt.

Daarbij mag ook de, deze jaargang, zeer solide en van veel voetbalkwaliteiten begeven achterhoede niet vergeten worden. Vaak is het de beurt aan de aanvallers/doelpuntenmakers om het feestje te vieren. Maar wekelijks laten Alma, Eringa, Karst, X. Postma, Willemsen, Borger en Oosterbaan (en dan is Henstra ook nog op de weg terug ????) zien dat zij het verdedigende kunstje, in samenwerking met hun “aanvallende kwaliteiten” geweldig beheersen.

Inmiddels staat Opende 10 punten los en daarmee is er een kloof met de achtervolgers ontstaan. Maar “it ain’t over till the fat lady sings”, is een gezegde wat we hier naar voren willen brengen. Tegenstanders willen allen het de koploper zwaar maken en daarmee is er nog een (lange) weg te gaan om het gewenste eindresultaat te behalen. Volgende week zal WTOC er alles aan gelegen zijn om “zand in de motor” van deze equipe te strooien.

Het geplaagde team van WTOC staat, naar onze mening, “veel te laag” als hekkensluiter en dus zal het team van Lieuwe van der Wijk gebrand zijn op een positief resultaat.

Folgende wieke sjogge we wer even ien it (dan winter ❄️??) waar!

Toeschouwers: 189
Peender man of the Match: (hattrickman) Nielusssss de Jong

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht