Opende start voorbereiding met nederlaag bij Heerenveense Boys

Zaterdagmiddag was er (eindelijk) weer de eerste wedstrijd van de voorbereiding op het seizoen 23/24. Het publiek van Opende keek reikhalzend naar dit moment uit. A om te kijken hoe de selectie het tegen deze gerenomeerde tegenstander zouden doen en B om de nieuwelingen aan het werk te zien en om te beoordelen hoe iedereen de zomerstop door is gekomen. VV Heerenveense Boys mag het na het “penalty-debacle” tegen Hardegaryp een treetje hogerop gaan proberen in de tweede klasse.

Het moet gezegd dat Heerenveense Boys over een prima voetballende ploeg beschikt. Voorop hebben ze veel kwaliteit en vanuit de midden en achterop oogde het zeer solide. Het was in de beginfase dan ook Heerenveense Boys wat wat makkelijker de bal liet rondgaan op het kunstgras. In de zestiende minuut werd het optische veldoverwicht ook uitgedrukt in de score. Nadat Opende voorop niet voldoende als team drukzette werd er achterin tweemaal niet 100% het duel in gegaan en daardoor kon de linksvoor van de ”groen-zwarten” op avontuur en met een prima boogbal werd de sterk keepende Stef De Jong gepasseerd.

In de eerste helft liet “youngster” Dani van der Wal zien dat hij opbouwend prima mee kan en tevens nieuwkomer Chris Hoeksma voetbalde mee, alsof hij al tien jaar in het elftal meedraait. Het was dezelfde Hoeksma die op links de diepte in werd gestuurd en de bal prima teruglegde op Edwin Elzinga. Elzinga wist met een listige schuiver de bal in de lange hoek te leggen (1-1).

Hierop kwam het spel meer in evenwicht, al had Heerenveense Boys pech dat opnieuw een boogbal via de onderkant lat voor de doellijn bleef. Aan de andere kant liet Opende zien dat het dodelijk effectief kan zijn. Edwin Elzinga gaf een prima voorzet af op Maurice Postma en deze kopte de bal breed op de instormende Daan Vlastuin. Vlastuin wist de bal daarbij het laatste en beslissende tikje te geven (1-2). Met deze stand werd er ook gerust.

In de tweede helft stond er een ander Opende op het veld. Maar liefst negen wissels werden doorgevoerd, waardoor het publiek ook de andere nieuwkomers aan het werk kon zien. In de tweede helft verliep het allemaal wel wat moeizamer. Daarbij had Opende op 1-3 kunnen komen als Niels de Jong zijn schuiver aan de goede kant van de paal was beland. Helaas voor Opende belandde de bal voorlangs. Heerenveense Boys kwam in de zestigste minuut langszij. Een mislukte inspeelpass vanuit achteruit werd onderschept en hierna werd er koelbloedig afgerond (2-2). Vijf minuten later wist Heerenveense Boys op voorsprong te komen. Mistastten achterop en daarna snel positiespel van de Heerenveense Boys betekende de 3-2. In de tweede helft liet Opende ook zeker leuke dingen zien.

Maik Nitschkowsky bleek nog steeds over een sterke fysiek te beschikken en ook Remco Wijma liet zien dat hij een balvaste en fysiek sterke speler is. ”Youngster” Rutger Elzinga blijkt ook uit het juiste hout gesneden. Op de linksachter positie liet hij zien dat hij een geweldige inzet heeft en een echte kuitenbijter is. Willem Pol heeft daarbij op de training al laten zien dat hij vanuit achteruit de bal makkelijk verplaatst en de achterste linie van een extra impuls kan voorzien.

Het laatste woord in deze wedstrijd kwam in de 75’ste minuut van Heerenveense Boys. Een snelle combinatie leverde hun de 4-2 en daarmee de verdiende winstpartij op. Voor Opende bleek het een uiterst nuttige oefenpartij waarbij de staf weer nieuwe inzichten en indrukken van de selectie heeft kunnen verkrijgen. En in deze partij liet Opende zien dat het op een hoger niveau prima aan kan sluiten.

dinsdagavond wacht er voor Opende wederom een geduchte tegenstander in SC Leovardia. Daarbij is Leovardia in de afgelopen jaren doorgegroeid naar de tweede klasse. De aftrap van oefenpartij twee is er dinsdag om 20 uur op Sportpark het Klaverdijkje te Leeuwarden.

Zaterdag 26 aug VV.Opende 1 -SC Stiens aanvang 14.30 

“Dan sjogge we wer even ien it simmerwaar”

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht