Oude tijden herleven voor 35+ team.

 

Na een uitgestelde heropening na de winterstop is het “heitties”-team goed uit de winterstop gekomen.

Vooraf was er menig twijfel: 3 weken terug waren de “heitties” nog topfit, maar de grootste sneeuwstorm van dit jaar gooide roet in het eten en tot ieders ontevredenheid kon er toen niet gevoetbald worden.

Deze teleurstelling kwam hard aan…..zoooo hard, dat de meeste heitties hun geweldige voorbereiding abrupt afsloten en het in de apres-ski en de kantine zochten. Drie weken later was dus niks meer over van deze perfecte voorbereiding en eigenlijk zat iedereen vrijdagmiddag ook uit te kijken naar een berichtje wat nooit kwam……

Het was 13 uur en er bleken maar 6 spelers beschikbaar….”giet it wol troch coach”? “Kinne we nog ergens wot liene”. De groepsapp was actiever dan ooit en de regen ☔️ druppelde neer….het gaat er vast uit hoopten de meesten…. En ineens brak de zon door. Onze messcherpe Harold had twee man gevonden en ook ‘lijdert’ en tevens keeper Tony bleek bereid om een feestje later te gaan bezoeken.

“We moatte dus toch bolje”….”ja, wy ha genoch”…

En dus vertrok om kloklslag half zeven de bende van ellende naar Ny Beets. Daar aangekomen ontstond er twijfel….een plaatselijke wolkbreuk ????️ had flink uitgepakt en de velden waren sompig….”giet it wol troch”? We kinne ek fot wol oen de tarwesmoothies? de terreinchef gaf het verlossende woord en om 19.20 uur werd er besloten om om te kleden.

“Harrejasses, we moatte dus wol”, echter voordat die uitspraak de mond uit was gekomen, kwam de mededeling dat WTOC de moeite niet had genomen om de reis naar Nij Beets te maken.

“We hawwe dus 3 punten” en er ging een groot gejuich op in de kleedkamer. Een explosie van zelfvertrouwen herrees in de kleedkamer en vanuit het niks ontstond er een sfeer van: “nu we hier toch zijn, maken we er ook het beste van”

En dat heeft iedereen geweten….19.23 uur warming up en 7 minuten later Bakkeveen: tegenstander 1: Mooi laten komen en de lange Bakkeveenster stuk laten lopen op onze verdediging. Met ’hurdrinners’ De Zwart en Van Houten voorop werd er rustig afgewacht op de kansjes die er zouden komen. Poortmans Frankena dribbelde er rustig op los en strooide met passjes als in zijn jonge jaren. Een 3-1 overwinning was het resultaat.

“Ol 6 punten….wat gebeurt Ûs nou”? En dat waren ook de laatste woorden over de punten.

Tegenstander 2: Blue Boys:
Een tegenstander die wat meer ruimte bood, maar ook op zekere tijden van zich afbeet. Tony bleek in deze partij heer en meester in de goal en samen met ijzervreter en tevens aanvoerder (al jaren spelend zonder aanvoerdersband btw) Van der Meulen zetten zij de lijnen uit. De Youngsters ’Pijp junior’ en ‘Gjaltema junior’ bestreken de lijnen en vanuit een schot van Pijp kon Klaver de bal al struikelende over de lijn werken. Klaver deed de tegenstander geloven dat dit zijn eerste treffer in 17 jaar was…en Blue Boys moest zichtbaar van deze mededeling herstellen. “Dot moat dan wol in prutser weaze”, dachten de Nij Beetsers en nadat ze goed en wel van deze mededeling waren bijgekomen floot de goed leidende leidsman meteen af. 0-1 en dus wederom een winstpartij.

“It sil toch net”…..

Tegenstander 3: Friese Boys……”Jongens, wie gjin om bier, lit mar, folgende x teste we hjim wol” waren de woorden naar de Friese Boys. Met spelers van weleer als Top, Nauta, VD Land en De Graaf had “De Pende” weinig trek meer aan een mogelijke verliespartij.

Er werd dan ook afwachtend gestart en de eerste treffer werd via Nauta door VD Meulen in eigen doel gewerkt. “Myn earste goal in 17 ier juichte VD Meulen”. Echter een eigen goal, maar door het gejuich van Opende waren de Fryske Boys helemaal de weg kwijt. Gesteund door de vrouwelijke scheidsrechter ging Opende op zoek naar doelpunten en deze vond het ook. De roadrunner(s) maakte(n) twee doelpunten en zo kon coach Vlastuin, die pas bij de laatste wedstrijd ‘acte de prescence gaf’ rustig en achterover leunend in de kantine plaatsnemen.

Ongekende weelde voor de 35+ en daardoor konden oude tijden herleven. De Heitties starten dan ook met 12 uit 4 en niemand had dit vooraf verwacht.

Achteraf…..na liters vocht……en die kwam deze keer niet vanuit de lucht, was duidelijk waar de ”clue” lag voor dit resultaat. We reisden namelijk met maar liefst 4 keepers af naar Blue Boys en daardoor bleek scoren als tegenstander in het Peender doel (haast) onmogelijk.

Dank heren van weleer voor een prachtige voetbalavond!

In de kantine van VV Blue Boys werd er nog lang nagesproken over deze fantastische avond en toen de kruitdampen waren opgetrokken in de kantine van Ny Beets bleek alleen de derde helft er één die niet winnend werd afgesloten

Hierin moesten de Peendermantsjes hun meerdere erkennen in de thuisspelende ‘blauwkes’.

We danken de gastheer voor een perfecte avond en willen al onze volgers aanmoedigen om een volgende x toch echt deelgenoot te zijn van dit festijn.

Maar eerst straks maar even in het voetbalweer kijken bij de Peender jeugd en daarna snel door naar de thuiswedstrijden van Opende 2 (12.30 uur) en De Vets en Opende 1( beiden aftrap om 14.30 uur).

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht