Peender Pakes 45+ op jacht naar de Titel.

Zal 27 januari 2023 in de analen van de VV Opende bijgeschreven kunnen worden als dag van de Pakes van onze mooie club.

Deze avond tijdens de laatste speelronde van de najaar competitie 45+ zal de Kampioen bekend worden.

Grote vraag deze avond : kan de huidige koploper "de Peender Pakes (PP45+)" de druk weerstaan.

De Pakes van Marum zijn als enige ploeg nog in staat om dit te voorkomen met maar liefst 6 punten achterstand.

Rond 18.30 uur werd vertrokken zonder de succesvolle coach Peter Bijstra ( was verhinderd wegens “ functie elders “ ) richting de Wilp waar de plaatselijke Boys de gastheer was deze avond. Verder waren André Vlastuin ( niet op tijd terug van Voetbalkamp uit Barcelona ) en Jannes Taekema niet aanwezig.

Tijdens de verkleedpartij opperde de interim coach PPP ( Peaky Pake Pomke ) een scenario om de eerste wedstrijd tegen Grootegast niet te veel inspanning te leveren, en de punten te laten schieten om zodoende met nog 3 puntjes voorsprong een "echte Finale" te spelen tegen directe concurrent Marum. Dat zou pas een climax worden deze avond en de titel nog meer glans geven...

De spelers dachten hier toch beetje anders over… Winnen bliksem….

Om half acht wachtte de confrontatie tegen Grootegast

Coach pake PPP ijsbeerde kleedkamer in, kleedkamer uit, je zag em denken …. Hoe pak ik dit aan en wie spelen er deze eerste wedstrijd. Hoe houd ik iedereen te vriend met maar liefst nog 11 beschikbare Pakes deze avond, terwijl er maar 7 opgesteld kunnen worden. Na overleg met de technische commissie ( bestaande uit de 3 H’s ( Henk Tjoelker, Henk Kramer en Henk Brink ) werd de knoop doorgehakt. Pake Ipke (Silco) in de basis als diepste aanspeelpunt. Wiebe Vd Velde en Jan Visser moesten vanuit het midden aansluiten met Henk Tjoelker als inschuivende verdediger. Henk de monnik Kramer en Henk offshore Brink als slot op de deur daarachter. Echter tegen de versterkte defensie van Grootegast (met 4 man ingegraven voor de goal) was Ipke als diepste aanspeelpunt niet te bereiken. Een uitval van Grootegast zette na 5 minuten al de 0- 1 op het scorebord. Na 13 minuten besloot coach PPP in te grijpen, Harm vd Veen ( vuurvliegje) kwam voor pake Brink, de Peender Pakes pakten de draad weer op en na een mooie combinatie werd de 1 - 1 binnen geschoten door Ipke ( Silco) , koud in het veld bracht even later Vuurvliegje Harm de stand op 2 - 1 . Helaas kreeg Ipke door “ de slager van Grootegast “ een paar keer een tik van achteren en vertrok strompelend en met een pijnlijk grimas op zijn gezicht richting dug-out om zijn gekwetste enkel te laten koelen. Pake Anton Dragstra ( Fleske) werd gebracht, nog maar koud in het veld kreeg hij uit een rebound de bal voor zijn voeten, zijn uithaal werd knap door de Grootegaster goalie uit de hoek getikt. Na een één tweetje tussen Wiebe en Jan Visser werd de bal binnen getikt door eerst genoemde, ook nam Wiebe de 4-1 voor zijn rekening.

Na een spaarzame counter van Grootegast werd nog de 4-2 binnen geschoten en moest Keeper Kees Blunder nog een paar keer in actie komen. Een schot uit de 2e lijn van de Grootgasters rolde via de vingertoppen van Kees net via de buitenkant van de paal buiten de lijnen, na de aansluitende hoekschop werd er door de goed acterende arbiter voor het einde van de wedstrijd gefloten

Eindstand 4 - 2 Eerste 3 punten in de pocket.

Na de wedstrijd werd medegedeeld door de wedstrijdleiding dat de Pakes van Houtigehage op het laatste moment hadden afgezegd.

De pakes van Marum pakten ondertussen de volle buit : 3 punten van Wilper boys en bleven zo op 6 punten

Het zal toch niet gebeuren .....

De volgende wedstrijd op het programma is tegen de Wilper Boys

Ondanks het goed spel van de Boys uit de Wilp hadden de PP45+ de wedstrijd goed onder controle.

Het was zaak om deze wedstijd het kampioenschap veilig te stellen ( anders doemde het pake Pomke scenario op..)

Gedurende de wedstrijd ontstonden de eerste kansen, Fleske en ons Pareltje uut de Korenstad (en kersvers bestuurslid ) Sip Storteboom zagen hun inzet door de Wilpster goalie gekeerd, de alerte Jan Visser miste op het nippertje nog rebound op een inzet van vuurvliegje Harm. Een weer onnavolgbare actie van ons pareltje uut de kornhorn (Sip) had een beter lot verdient ( later in het weekend zag U verslaggever op tv een zelfde soort actie door een Fc Grunn speler finaal mislukken... )

En dan de 12e minuut: van achteruit werd Gerrit de Jong bekeken aangespeeld door Henk offshore Brink, Gerrit passeerde op rechts met een subtiele beweging zijn tegenstander binnendoor en haalde met z’n linker been verwoestend uit in de verre hoek…. Echter de bal ketse via de lat over de goal. Een punt pakken zou voldoende zijn om de titel binnen te harken. De boys uit de Wilp dachten hier vooralsnog anders over en brachten vers bloed binnen de lijnen en kregen meer en meer grip op de wedstrijd. Een counter van de Wilper Boys werd nog moeizaam door onze Kees buiten de palen getikt. Echter in 5 minuten tijd werd er nog 3 keer door de Wilp gescoord.

Eindstand 0 - 3

De laatste wedstrijd voor de Peender Pakes deze avond was tegen Marum en er moest nu minimaal gelijk worden gespeeld om zicht op kampioenschap houden.

De spanning kwam er nu op bij de spelers, ipke was inmiddels weer zodanig hersteld dat hij zijn positie in de spits weer kon innemen.
Beide ploegen speelden om niet te verliezen en er werden weinig kansen gecreëerd.
Tot de 20ste minuut. Alles leek onder controle voor de Peender Pakes. Totdat een onschuldige voorzet van Marum werd door de anders zo stabiel spelende Kees Blunder totaal verkeerd beoordeeld en tikte de bal in eigen doel. Nu was het alles of niets voor de Pakes uut de Peen. Maar Marum kon na de 0-1 het spelletje spelen wat zij zo goed kunnen, nl. positiespel.
De Peender Pakes kregen nog paar kansen. Knal van de mee opgekomen Henk Kramer werd door de Marumerer goalie uit de bovenhoek geranseld. Verder zagen achtereenvolgens Silco, Wiebe, en Henk Tjoelker hun inzet naast of overgaan.

Eindstand 0-1

Tussenstand

Peender Pakes 41 punten uit 20 wedstrijden
Pakes uit Marum 39 punten uit 19 wedstrijden.

Marum moest de laatste wedstrijd van de avond aantreden tegen Grootegast. Bij winst zouden de 6 punten achterstand worden omgezet in een voorsprong van 1 punt op de Peender Pakes, wat de Marumer Pakes de titel op zou leveren.

Gelukkig voor de Pakes uut de Peen deden de Grootegasters hun sportieve plicht en wisten er na een ware thriller een gelijk spel uit te slepen.

Het Kampioenschap was binnen voor de Peender Pakes.

Bezweet en voldaan werden de kleedkamers opgezocht en na een verfrissende douche werd in de kantine van de Boys de stamtafel door de kersverse Kampioen opgeëist. De biertjes gingen rond en de voetbal strijdliederen galmden door de kantine. Na de traditionele bitterballen en de uitreiking van de Trofee werden de tegenstanders, scheidsrechters en de Wilper Boys bedankt voor hun gastvrijheid deze avond. De Pakes vertrokken richting hun sportpark "de olde Wierden" in Opende waar hun nog een huldiging te wachten stond. Bicycle Showband Crescendo en Torro met de platte kar zouden klaar staan om de Pakes nog met een verdiende rondrit door het dorp te begeleiden. Helaas moest deze rondrit op het laatste moment door de organisatie worden afgeblazen vanwege het late tijdstip i.c.m. de lage temperaturen deze avond.

Jammer: geen rondrit, maar in kantine van "de Veste" werd er onder genot van een biertje door 4 Pakes nog lang na gesproken over het behaalde kampioenschap ( de 3e in de historie van de Peender Pakes)


Eindstand 1ste klasse E najaar

Peender Pakes 45+ 20 - 41
Marum 20 - 40
Wilper Boys 20 - 29
Grootegast 20 - 15
Houtigehage 20 - 14

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht