prachtig jeugd voetbal te zien op de Olde Wierden

Voor de (jeugd)voetballiefhebbers was het zaterdag weer heerlijk vertoeven op de Olde Wierden. Waar ‘s ochtends de dauw voor een heerlijk snel veldje zorgde, daar brak al snel het zonnetje door. Toen eenmaal het tweede elftal in actie kwam brak een wolkbreuk uit. Kortom een dag waar alles in zat.
De kabouters lieten geen spaan heel van hun tegenstanders. Simon Boetje, Jesse Koop, Noore Bosgra, Luuk Borger en Jari de Zwart veegden er op los. Nog een paar weekjes tot aan de herfstvakantie en dan mogen ze het op het kwart veld gaan proberen. In (onderlinge) oefenwedstrijden wordt hier al goed op voorbereid. Een genot om deze toppers te zien.
De onder 11 ging voor het eerst dit seizoen ten onder. Tegen een fysiek sterk Sv' ASC '75 werd er met 4-6 verloren. in de wedstrijd lieten Boris Veldhuijzen en Herjan Gorter de aanvallers beven en Thijn de Boer bleek wederom een plaag voor de Stiengeasters. Coach Mark Jan Nijboer heeft het goed op de rit staan en het team maakt fantastische vorderingen.
Gelijktijdig was het de beurt aan de onder 9-1 om het op te nemen tegen de VV Drachtster Boys. In een dijk van een wedstrijd werd er met 4-2 gewonnen van de mannen van het Drachtster bos . Roan Koop liet wederom zien dat hij een echte mannetjesputter is en onder aanvoering van dribbelaarster Romee IJtsma werd de aanval gezocht. De goals kwamen daarbij deze keer van Sven Borger, Dex Arends en Jorrit Gorter. Laatstgenoemde wist daarbij, net als pa in zijn vroegere jaren, met een kopbal, uit een uiterst sublieme corner van Borger te scoren. Ook bij coaches Atty Eelkema en Tjeerd Borger staat het er prima op.
Bij de onder 14 werden de spelers in de rust in de watten gelegd door trainer/coach Stef de Jong. De lifestylecoach in wording zorgde voor een heerlijke schaal vitamines en boordevol nieuwe energie werd er in de tweede helft naar een monsterscore uitgelopen. Het werd maar liefst 11-0 tegen V.V. W.T.O.C. Een sterk collectief liet hierbij zien dat er ook aan verzorgd voetbal geen gebrek is in Opende. In deze wedstrijd zetten Finn van der Veen en Silas Mulder, onder aanvoering van Jurre de Bruin de lijnen uit. Lars Oostra en David Graansma zijn de kilometervreters van het team en met Laurens Nijboer en Milan Klaver zijn de voorste pionnen genoemd. Een uiterst sterke as. Hendrik Vlastuin maakte na wat blessureleed zijn rentree en vierde dit met een geweldig doelpunt. Milan Klaver (4x), Laurens Nijboer (2x), David Graansma (2x) en Levi de Wit en Lars Oostra namen de rest van de productie voor hun rekening.
De Klaver / Nieuwland / De Jong-formatie is hoog op de ranglijst terug te vinden en voor hun wachten met Buitenpost en Drachtster Boys nog twee echte toppers.
Ook bij de meiden onder 13 was het weer genieten langs het veld. Coaches Suzan Hamberg en Johannes Swieringa zetten de contouren neer om te presteren en te genieten. Op de training wordt er onder aanvoering van Eise Drent en Teije de Boer menig verbeterpunt versneld doorgevoerd.
En dat terwijl er nog geen verliespunt te bekennen is. Het meidenvoetbal is dan ook een echte aanwinst voor De Peen. Tegen SJO Broekster-Wâlden moest er pittig verdedigd worden en werden de meiden echt wel op de proef gesteld. Uiteindelijk werd er met 4-1 gewonnen waarbij de goals op naam kwamen van Merle Wiersma (2x) en Lieke Helmhout en Lize Tjoelker. In de eerste fase lijkt een kampioenschap er zelfs al in te zitten en wie had dat gedacht bij een heel nieuw team. Zet zo door toppers!
Voor het tweede elftal stond er meteen een topper tegen Harkema-Opeinde op het programma. Met verzorgd spel werd de opponent bedwongen, maar de uitblinkende gastenkeeper en een niet 100% scherpte voorop zorgden ervoor dat er niet gescoord werd. Ondanks een veldoverwicht was het Harkema Opeinde die bliksemsnel en gevaarlijk counterde. Dit deden de gasten zo bekwaam dat zij twee keer doelpunten. Er werd dan ook met 0-2 verloren, maar daarmee is niks loos. De nieuwe kweekvijver voor Opende heeft een enorme kwaliteitsimpuls gekregen en zal dit jaar voor menig vertier gaan zorgen. Voor Tjoelker en Sienema een mooie ploeg om mee te bouwen.
Waar het op en langs het veld genieten is van de prestaties op het veld daar mag er nog wel wat “scherpte” komen in het opruimen en afsluiten van het sportpark. Daarbij dan ook het verzoek aan trainers/leiders en spelers om in de komende tijd na afloop van de wedstrijden materialen op te ruimen, de netten weer omhoog te brengen, goals
en cornervlaggen op te ruimen en de ruimtes af te sluiten. Ook de lichten moeten hierbij gedoofd worden na afloop van trainingen en wedstrijden. Het spreekt voor zich maar toch blijken/blijven het aandachtspunten!!!
Daarbij gaan we ook weer een donkere periode tegemoet. Het komt nog (te) vaak voor dat jonge spelertjes op de Verbindingsweg worden afgezet of opgehaald voor trainingen. Vooral in het donker kan dit voor gevaar zorgen. Daarom ook het verzoek aan ouders om de auto ???? te parkeren op de parkeerplaatsen . Een kijkje nemen daarbij op
het trainingsveld blijft er hetzelfde mee en moedigen wij ten zeerste aan 
Folgende wieke sjogge we even wer hoe de bal ⚽️ rollet!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht