prachtige wedstrijden veel goals en plezier op De Olde Wierden

Het was zaterdag vroeg pissen voor de liefhebbers van het jeugdvoetbal. Al vanaf kwart voor 9 rolde de bal er weer.

De eerste aftrap was er voor de onder 14. Hun treffen met VV Drachtster Boys was niet alleen op papier een topper, maar ook op het veld. Drachtster boys kwam al snel op voorsprong, maar nog voor rust wist de formatie van Stef de Jong, Els Nieuwland en Lubbe Klaver dit om te turnen. Gerust werd er dan ook met 2-1. Na rust was er wederom een snelle treffer van Drachtster Boys te noteren, maar Opende wist alsnog aan het langste eind te trekken. Een zeer goede teamprestatie, waarbij het kampioenschap in de eerste fase deze mannen niet meer kan ontgaan. Peender goals kwamen van Milan Klaver (2x) en David Graansma.

Om 9 uur starten de kabouters (2) ook aan hun wedstrijden en de formatie van Peter Bruining en Andries Walda liet nogmaals zien dat er een overvloed aan Peender talent is. Goed verdedigend werk en mooie treffers zorgden ervoor dat er twee duels gewonnen werden en eentje verloren.

Gelijktijdig starte de JO-9 hun wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Be Quick Dokkum. Het bleek een erg pittige wedstrijd waarin de mannen en dame van Atty Eelkema en Tjeerd Borger alle zeilen moesten bijzetten. Het duel leek te eindigen in 3-4, maar door een late treffer van Dylan Hiemstra werd er alsnog een mooi gelijkspel behaald. De overige treffers kwamen op naam van Romee IJtsma, Sven Borger en Roan Koop.

Het ochtenddeel werd afgesloten door onze JO-11. De tegenstanders uit V.v. Niekerk wonnen het duel om de shirts en mochten in het rode tenu starten. Dat was ook het enige wat de tegenstander mocht winnen. Het was voor coach Nijboer een lust voor het oog hoe zijn team samen de strijd aanging en elkaar de goals gunden. Er werd met maar liefst 16-4 gewonnen. De Peender goals werden hierbij gescoord door Jelthe Nijboer (4x), Lars Meijer (3x), Herjan Gorter (4x) en Thijn de Boer (5x). Met nog één wedstrijd te spelen is eremetaal binnen handbereik. Een prachtige prestatie.

Het ging de senioren ‘s middags een stukkie minder af. Het derde elftal maakte er een kraker van een wedstrijd van. Na negentig minuten tegen V.V. Jistrum 2 stond er een zwaarbevochten 1-1 op het scorebord. De Peender treffer werd hierbij door Wijnand Willemsen aangetekend.

Het slotstuk op de Peender velden kwam van De Vets. Het vierde elftal moest het opnemen tegen de mannen uit de Kompenije. VV TFS 2 bleek na negentig minuten er met de winst vandoor te gaan (1-2). Mike Zuur wist de Peender goal te bewerkstelligen:

Vanuit FC Surhústerfean bereikte de reporter nog het nieuws dat het tweede elftal een mooie zege mee terugnam naar Opende. Het derde elftal van de Feansters werd met een 0-3 nederlaag achtergelaten op Sportpark de Ketting. De goals kwamen hier van Henk Veenstra (2x) en Daan Vlastuin. Daarbij liet ook de verdediging, onder leiding van keeper Stef de Jong, een uiterst solide indruk achter.

“Folgende wieke sjogge we even wer op de Peender fjilden”. Oant dan!