VV Opende klaar voor een voetbalfeest met streekgenoot Harkema-Opeinde.

Aanstaande zaterdag wacht de laatste wedstrijd van de eerste helft van het seizoen 2022-2023. Voor Opende kunnen we stellen dat het crescendo draait. We staan fier bovenaan, al hebben enkele competitiegenoten een wedstrijd minder gespeeld. Opende heeft echter de punten binnen en dit moeten de achtervolgers allemaal nog maar zien waar te maken. 32 punten uit twaalf wedstrijden en met een doelsaldo van 40-14. Daar had het duo Wybenga/Elzinga vooraf voor getekend. Men is dan ook trotste koploper.

In Harkema staat de vlag er heel anders voor. Tot nu toe wil het niet echt vlotten in Harkema. Tino Slagter en Harkema Opeinde gaan al na één seizoen uit elkaar en dus is De Harkemase Pein op zoek naar een nieuwe trainer voor het seizoen 23/24. Daarbij moet gezegd dat Harkema Opeinde over een meer dan behoorlijk elftal beschikt. Het doelsaldo van 18-18 geeft dat ook aan. Keeper André de Graaf behoort al jaren tot de beste keepers in de vierde klasse. Daarbij is Albert Veenstra achterin een rots in de branding en zijn spelers als Alex van der Tuin, Chris Hoeksma en Cris Alma spelers die voor iedere trainer een genot zijn om mee te werken.

Aan talent ontbreekt het dus niet aan de “grien-giele” zijde. Zou het dan dit jaar het gemis zijn van de om uiteenlopende redenen gestopte ’routiniers’ Hille Postma en Hilbrand Benedictus? Het zou een plausibele reden kunnen zijn, maar zoals vaker hebben we gezien dat Harkema zich ook zo op kan richten.

Voor De Grinzer Peen moeten we terug naar het seizoen 2018/2019 eer er gewonnen werd van de Harkemase Peen. De Grinzer Peen zal er dan ook alles aan gelegen zijn om de driepunter weer eens in het rood-witte kamp te (be)houden. Met Daan Vlastuin, Siemon Kuperus, Corwin Westerhof, Niels de Jong en Jarno Westerhof beschikt Opende over spelers die nu al meer dan 5 treffers hebben gemaakt, tel daarbij op dat Roan Alssema en Arnold Oosterbaan ook nog over het nodige scorende en voorbereidende vermogen beschikken en weinig ‘bookmaker’ zal zaterdag voor een 0-0 uitslag gaan.

Wat het zal worden zullen we aanstaande zaterdag gaan aanschouwen. Daarbij is één ding zeker: “Een voetbalfeest zal het worden”. Het begint al een traditie te worden en daardoor is er ook bij deze Peender/Peinder derby live-muziek geregeld. Na afloop van de wedstrijd zal Peender Harekiet Peter van Dekken het publiek vermaken.

Daarbij is de wedstrijd Opende -Harkema Opeinde als wedstrijd van de week gekozen door De Streekkrant en zal dinsdag een uitgebreid verslag van deze wedstrijd in de krant terug te vinden zijn.

Als balsponsor gaat Kits Reklame uit Surhuisterveen de boeken in en vanuit de Harkema is Rene hiemstra tweewielers de wedstrijdsponsor.

Herjan Gorter van onze JO10 is de pupil van de week en scheidsrechter deze middag is de heer Gerrit Meijer.

We wensen jullie allen een mooie wedstrijd en een fijne derde helft.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht