Vv Opende schiet Ternaard aan flarden en verovert ook nog eens de derde periode

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van een historisch seizoen te wachten. Het reeds gedegradeerde VV Ternaard kwam op bezoek. Onder een zomerzonnetje werd allereerst de onder 11 verwelkomt op het sportpark, waar zij hand in hand met de boys de line-up vormden.

Dit kwam het team ten deel omdat ze vorige week al  werden en ook op deze zaterdagochtend werd er door de jongens en meisjes van coaches Eise Drent en Anton Bronsveld een heerlijke 9-1 winst geboekt. Cijfers die je in het senioren-voetbal maar weinig ziet, maar anderhalf uur later bleek dat met acht goals verschil ook het pleit in deze wedstrijd beslecht werd. Na een prachtige en verdiende ereronde van de onder 11 kon de wedstrijd gestart worden.

Opende liet er geen gras over groeien en schoot uit de startblokken. Binnen 5 minuten lag de 1-0 in het mandje. Een goed lopende aanval werd door de gebroeders Westerhof opgezet en door Jarno binnengewerkt. De plannen van Opende bleken hierbij al meteen duidelijk, want Corwin speerde de goal in om de bal te grijpen en deze meteen weer op de middenstip te leggen.

Men ging vol voor de derde  en wist dat men hiervoor drie goals op VV Drogeham moest goedmaken. Nog binnen het kwartier was dit verschil goedgemaakt. Corwin Westerhof ronde de 2-0 rustig af en met een prima vrije trap werkte Jarno zijn tweede van de middag binnen (3-0).

Daarna ging de Peender storm wat liggen al werd er voor rust nog tweemaal het houtwerk getroffen en smoorden een aantal schoten op de keeper van Ternaard.

Na rust leek het aanvankelijk erop dat Opende het wel goed vond, maar trainer Wijbenga spoorde in de beginfase van de tweede helft zijn mannen aan dat er nog wel degelijk wat op het spel stond.

De mannen begrepen het signaal en trapten nog eenmaal het gas in. Edwin Elzinga lanceerde Roan Alssema en de ‘roadrunner’ veegde de bal via de onderkant van de lat binnen (4-0).

Even later was het de beurt aan ‘targetman’ Daan Vlastuin. Hij was er, zoals hij in de zestien meter er altijd goed bijzit, als de kippen bij toen Niels de Jong een bal op de doellijn liet smoren. Daan wist er wel raad mee en nam de 5-0 voor zijn rekening.

Ook in de tweede helft werden paal en lat nog getroffen, waarbij de pegel van Edwin Elzinga meer had verdiend. Deze verdween in al zijn schoonheid op de paal.

In de vijfenzeventigste minuut werd Niels de Jong op avontuur gestuurd, hij liet zijn tegenstander de hielen zien en gaf ook de keeper het nakijken (6-0).

Daarna ging het publiek op de banken staan voor , Willemsen heeft aangegeven om na jaren van trouwe dienst het komend seizoen een treetje lager te gaan spelen. Een erehaag werd door de spelers voor hem gevormd en voorzitter Bas de Bock stond Wijnand met een attentie op te wachten. Op Willemsen kon/kan zowel op als naast de velden altijd een beroep worden gedaan. Multi-inzetbaar en vaak geroemd als ideale twaalfde man. En met twaalfde man doen we Wijnand te kort, want ieder jaar gaf de wilskracht en teamgeest die Wijnand op de mat legde te kennen dat het met zijn werklust wel goed zat. Een voorbeeld voor een ieder en daarmee werd Wijnand deze wedstrijd ook verkozen “en terecht” tot ”.

De wedstrijd was gespeeld en ook de tussenstand op het andere veld hoefde niet meer gevolgd te worden. Opende ging op volle toeren verder en Jarno Westerhof mocht aanleggen voor zijn derde van de wedstrijd. Een harde schuiver uit een prima vrije trap betekende dat hij de wedstrijdbal na de wedstrijd in ontvangst mocht nemen (7-0).

Niels de Jong mocht kort voor het einde van de wedstrijd aanleggen voor een penalty. Niels werd daarvoor in de mangel genomen door twee verdedigers en de penal werd hem gegund door zijn teamgenoten. De later als DJ fungerende Nilis deed een duik in het verleden en kwam met een Panenka uit de hoge hoed. Dit kunstje hadden we dit seizoen nog niet gezien en betekende de uiteindelijke 8-0.

Daarmee kwam een eind aan deze wedstrijd en ook aan een  26 wedstrijden, 69 punten, 88 doelpunten voor en maar 24 tegen. Alle periodes werden er gewonnen en het kampioenschap werd al op 15 april gevierd. Veel beter zal het in de derde klasse wel niet worden. Maar dat Opende er klaar voor is, is duidelijk.

Volgend jaar mag men het in derde klasse gaan proberen en is het afwachten hoe de indeling van deze derde klasse er uit komt te zien. Door de versterkte degradatieregeling zal het volgend jaar geen ‘appeltje eitje’ worden, aangezien er veel gerenommeerde tweede klassers naar de derde klasse zijn gedegradeerd en er de komende weken ook nog spannende nacompetitiewedstrijden op het programma staan.

“De Grinzer Peen is echter net fan de benauwde en sjocht my de oenwinsten dyt de selectie versterken gjinne ût ny t folgjende seizoen”. Dan sjogge we wol wer hoe ot de ⚽️ roljen giet. Ien de kommende tied halde we jo op de hichte fan it nijs en doeke we ek ien t ferliene.

Foar no sluute we it boek fan in bjusterbaarlik seizoen. Trainers-supporters-sponsoren-spielers- al de frijwilligers en iederien dy nog net naam is: “​ ❷⓿❷❸/❷⓿❷❹”