Wedstrijdverslag vv Opende

Na een goede oefencampagne stond afgelopen zaterdag de vuurdoop in de derde klasse te wachten voor de equipe van Elzinga / Wijbenga. Na in de eerste helft nog prima te zijn teruggekomen en daarna ook een fase zelfs brutaal het spel te dicteren werd in de absolute slotfase het onderspit gedolven tegen de Frisianen.

Aan de Magere Weide werd er tegen de oudste club van Friesland gestart om 15.20 uur. De uit de tweede klasse gedegradeerde Liwwarders lieten in de beginfase al snel hun snode plannen zien. Met veel beweging en positiewisselingen werd gepoogd de Peendermantsjes uit hun positie te krijgen. De lichtvoetige Ayoub el Mansouri en Delachance Sabuni lieten zien twee echte pleintjesvoetballers te zijn en konden op het fijne kunstgras prima uit de voeten.

Toch moest een fout aan Opender zijde er aan te pas komen om de openingstreffer te realiseren. Een foutieve ingooi en terugspeelbal leverde Anne Kromhout vrij baan op richting Alma, Alma leek de fouten nog te kunnen herstellen, maar toch was het Kromhout die het cadeautje in tweede instantie uitpakte (1-0).

Ook hierna hield LAC "Frisia 1883" de druk erop en toch wist Opende hier af en toe prima onder uit te voetballen. Zo ook rond de 27’ste minuut toen de sterke Remco Wijma Corwin Westerhof bediende, deze vond op zijn beurt Niels de Jong en met een pegel wist deze de prima keepende Mitchel Timmer het nakijken te geven.

Hierna ging Opende brutaler voetballen en had het ook een kwartier lang de overhand. Remco Wijma bediende in deze fase opnieuw Niels de Jong die 1 op 1 met de keeper dacht te komen, ware het niet dat de Jong werd teruggefloten voor vermeend buitenspel.

Kort voor rust mocht Ayoub el Mansouri na een inschattingsfout op avontuur. De beste man van het veld kwam daarbij goed naar binnen en liet Martin Alma met een monsterachtig schot in de bovenhoek kansloos (2-1).

In de blessuretijd ontfutselde Wijma zijn tegenstander de bal en mocht Timmer handelend optreden. Na rust starten we wederom en deze keer met een poeier uit de draai van Wijma. Timmer kon de bal ternauwernood pareren. In de tegenaanval kon Alma Kromhout met een uiterste krachtsinspanning van het scoren afhouden en zo bleef het spel op en neer golven. Voor de middenvelders een flinke uitputtingsslag met veel korte draaimomenten.

De ingevallen Arnold Oosterbaan liet meteen bij binnenkomst in het veld van zich spreken. Met een diagonaal schot wat half hoog net voorlangs werd gepoeierd in de 75’ste minuut.

Opende ging op zoek naar de aansluitingstreffer en moest de tegenstander hierbij noodgedwongen meer ruimte geven. El Mansouri bleek goud waard voor zijn team en nadat hij op de achterlijn zijn kunsten vertoonde legde hij de bal panklaar voor de zojuist ingevallen Sander Bouma, Bouma kopte vakkundig binnen, 3-1. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en nadat El Mansouri eerst nog de paal vond mocht Lac Frisia in de voorlaatste minuut ook nog de 4-1 noteren. Wederom was het Bouma die het eindstation was van een prima aanval.

Lac Frisia toonde hiermee haar titelaspiraties en hebben, zeker op kunstgras, een prima voetballend team. De heren van assistent trainer Dantuma, want die bleek het overgrote deel van de wedstrijd verrassend de coaching op zich te nemen, lijkt de gedoodverfde favoriet, waarbij het seizoen nog lang is en het voetbal op gras ook van een andere orde kan zijn.

Voor Opende zaten er voldoende aanknopingspunten in de wedstrijd om op voort te borduren. Zeker als je de sterke fase na de 1-1 bekijkt. Tel daarbij op dat bij de eerste twee tegengoals twee foutjes genadeloos afgestraft werden en de conclusie van dat het prima mee kon komen kan getrokken worden. Van de fouten zal geleerd moeten worden en in het aanvalsspel mag nog meer afwisseling gevonden worden.

Volgende week komt wederom een ‘favoriet’ op bezoek bij Opende. Op de Olde Wierden is dan Be Quick Dokkum de tegenstander. Er zal dan (gewoon) om 14.30 uur afgetrapt worden.

Toeschouwers: 293
Goed wykein mar wer ollegjer en tot folgende wieke!

 

 

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht