Hardegarijp snel naar overwinning op VV.Opende

Afgelopen zaterdag kwam Opende er in de eerste tien minuten niet aan te pas tegen tegenstander vv Hardegarijp. Al binnen de minuut was het Gerben Jullens die zijn storende werk beloond zag worden met een duel wat in Hurdegaryps voordeel werd beslecht (1-0)

Ondanks dat de manschappen van Wijbenga vooraf waren ingelicht over de manier waarop Hardegaryp de beginfase zou starten bleek een eerste treffer nog niet voldoende. Na 9 minuten volgde dan ook het deksel op de neus. Wederom ging er balverlies aan vooraf en deze maal kwam de naam van Niels Moezelaar op papier, al kon deze, net als de eerste, ook een laatste zetje van een Peendermantsje gekregen hebben.

Na deze tien minuten herpakte Opende zich goed en ontstonden er in de eerste helft nog mogelijkheden voor Arnold Oosterbaan, Remco Wijma en Niels de Jong. Zij kwamen net niet goed uit of hadden niet het geluk in de afronding om tot scoren te komen. Ook Hardegaryp liet van zich gelden waarbij Martin Alma enkele malen handelend moest optreden.

Ook na rust ging Opende opzoek naar de aansluistingstreffer. De goed spelende Corwin Westerhof nam zijn team op sleeptouw. Samen met Siemon Kuperus en Chris Hoeksma had Opende het middenveld in hun handen, waarbij het voortdurend opletten was voor de achterwaartsen op de pijlsnelle aanvallen van de roodgekleurden.

Het in het zwart gehulde Opende kreeg middels Remco Wijma, Willem Pol, Niels de Jong en Westerhof nog een aantal mogelijkheden, maar of het vizier stond niet op scherp of de prima keepende Sybren Terlouw vonden zij op hun pad.

Waar iedereen een laatste slotoffensief van Opende verwachte, kwam het laatste woord van de roodhemden. De man of the match (Gerben Jullens) nam in de laatste minuut de benen en liet Armand de Vries scoren (3-0).

Voor volgende week wacht voor Opende een thuiswedstrijd tegen vvONR. Er zal een nieuw plan gesmeden moeten worden om deze volgende hoogvlieger te bestrijden. Goed te weten is daarmee dat enkele grieperigen en geblesseerde spelers op de weg terug zijn. Maar ook zonder deze spelers hoeft Opende niet bij de pakken neer te zitten. Daarvoor loopt er teveel kwaliteit rond in de selectie en is het wachten op het moment dat het zand uit de motor verdwijnt en het net weer makkelijk(er) gevonden wordt!

Max  Verstappen is op wij ny overwinning nummer 19 en wy sjogge folgende wieke even wer ien it fuotbolwaar

Fijne snein!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht