Kootstertille nestelt zich weer naast Opende

Na een indrukwekkende minuut stilte, wegens twee trieste gebeurtenissen aan de zijde van SC Kootstertille, ontspon zich zaterdag een spannende wedstrijd. De onderlinge verschillen waren er nauwelijks, waarbij de mannen uit De Tille, overigens wel terecht, de drie punten mee mochten nemen (2-0).

In de eerste helft waren er aan de zijde van de Tille mogelijkheden voor Kees de Vries, Aize Storm en Jouke Waaksma. Alleen die laatste liet bij zijn tweede mogelijkheid zien dat hij een spits van formaat mag worden genoemd. Zijn droge schuiver bleek beslissend in de ruststand (0-1). Opende zette er een ziedend schot tegenover van Corwin Westerhof. En een pegel van Remco Wijma, welke een prooi bleek voor keeper Kempenaar.

Na rust leek aanvankelijk dat de partij vroeg beslist zou worden. Echter liet Martin Alma zich hierbij gelden en kon hij erger voor Opende voorkomen. Na tien minuten in de tweede helft kreeg Opende de overhand. Daarbij ontbrak het deze middag aan de beslissende eindpass en ook de positionering voor het doel had beter gekund. Waar het leek dat de gelijkmaker er nog in zat, daar besliste Tom van der Veen aan de overzijde de wedstrijd. Zijn volley viel magistraal uiteen in de bovenhoek en betekende de winst voor Kootstertille.

Na afloop bleek nogmaals dat sport tot verbroedering kan leiden. De Tilsters maakten er samen met Opende, onder muzikale omlijsting van Peter Van Dekken een passend einde van de (voetbal)dag van.

Volgende week wacht er weer een nieuw avontuur in de(ze) sterke derde klasse. We gaan dan met de ”ook vandaag weer sterk vertegenwoordigde” twaalfde man naar Hallum. Opgave voor de busreis is nog steeds mogelijk. Een bericht/appje naar Lubbe Klaver (06-46948725) zorgt ervoor dat je op de lijst met reizigers komt. Toeschouwers: 414 man!